Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör ILS-handläggare

Halmstad, Sweden
Closing date: 26 March 2023

Nu söker vi Systemingenjör och ILS-handläggare till vårt Saab-kontor i Halmstad.

Din roll

Vi växer i Halmstad och får än mer utmanande arbetsuppgifter kopplade till ett flertal av Arméns materielsystem men främst luftvärnssystem. Vi arbetar med driftstöd och tekniskt systemstöd. Detta innebär förebyggande underhåll, avhjälpande underhåll och reparationer, anpassningar och tekniska modifieringar. Vi utgår ifrån Halmstad dit huvuddelen av arbetet är förlagt men resor är en naturlig del av arbetet. Även beredskap kan ingå. Vår ambition är att du krigsplaceras vid Saab.

Din profil

Dina personliga egenskaper gör att du:

 • trivs bäst då praktik varvas med teori

 • genom din självkänsla hanterar motgångar som en möjlighet, strävar att balansera tilldelade uppgifter genom att se det som en självklarhet att be om hjälp, stöd och råd då du har insikt om att ensam är inte stark

 • värdesätter din egen fritid på ett balanserat sätt

 • hanterar uppgifter självständigt samtidigt som du hellre ser att teamet utvecklas med dig och du med teamet

Krav:

 • Du bör ha någon förståelse för innebörden av begreppet ILS

 • Minst godkänd gymnasieutbildning från högskoleförberedande program gärna med teknisk inriktning

 • Du skall kunna uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som i skrift.

 • Du skall kunna läsa och förstå engelska

Det är meriterande om du har:

 • B-körkort

 • Kunskaper i tyska

 • Tidigare arbete inom området ILS

 • Förståelse för militär systemarkitektur

 • Tidigare arbete med bildredigering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Känner du att ovanstående passar din profil lämnar du in ditt CV och en personlig beskrivning gärna kompletterat med meritlista och referenser.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.