Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör inom Airborne Earl Warning and Control

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
13 March 2021
Apply for this job!

Din roll

Vi söker nu en systemingenjör inom flygburna radar- och övervakningssystem, med huvudinriktning  mot IFF-system (Identification Friend or Foe).

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

 • vara ett tekniskt stöd till strategiska inköpare och delta i diskussioner och förhandlingar gentemot leverantörer av IFF-system

 • genomföra systemutredningar

 • specificera, analysera funktion och prestanda i IFF-systemet och dess del i totalsystemet

 • hantera alla tekniska diskussioner med underleverantör och medverka i och godkänna leveranser från underleverantörerna

 • ta det övergripande tekniska ansvaret för ett system och driva det tekniska arbetet i våra projekt, och tillsammans med projektledare hantera vår kundrelation

 • vara delaktig i IFF-arbetsgruppen inom flygburna radar- och övervakningssystem

Din profil

Vi söker dig med bred teknisk kompetens och analysförmåga, god kommunikations- och samarbets-förmåga. Samt att du har intresse av att driva tekniska diskussioner med underleverantörer och slutkunder.

För tjänsten som systemingenjör är det meriterande att ha:

 • god affärsförståelse och kundfokus

 • kunskapen och förståelsen av arbete i en internationell miljö

 • förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och delta i förhandlingar

 • ledarskapsintresse

 • erfarenhet av konstruktion av komplexa tekniska system

 • ett strukturerat arbetssätt och god analysförmåga

 • förmåga att arbeta självständigt men också kunna agera som tekniskt ledare

 • stark drivkraft och förmåga att tillföra energi till gruppen

 • 5-årig teknisk universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet

En systemingenjör är en teknisk ledare som med brett tekniskt kunnande och god applikationskännedom säkrar att Saabs konstruktionsarbete leder till en bra och ekonomiskt bärkraftig produkt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Business Area Surveillance, ett affärsområde inom Saab, är en av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.

Affärsenheten Radar Solution ansvarar för markbaserade och flygburna radar och övervakningssystem och är indelad i fem Product Units.

System Design, AEW&C är en av tre  grupper och ansvarar för AEW&C System konstruktion för samtliga AEW&C projekt. Det innebär att vi driver och utvecklar avancerade system och håller ihop och specificerar ingående komponenter såsom radar, C2, datalänk etc samt säkerställer att prestanda och funktion som avtalats i kontrakt med kund uppfylls.

System Design,  Radar and Digital Sensors är den andra gruppen som fokuserar på system konstruktion för Signal och databehandling. Den tredje gruppen är System Design Sensors and Communication där du kommer ingå och som fokuserar i huvudsak på sekundärsensorer och kompletterande sensorystem.

Vi arbetar med agila metoder och lägger stor vikt vid att utvecklas i våra olika roller och att arbeta med den senaste tekniken.

Vi kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, professionalism och arbetsglädje. För oss är det självklart med balans mellan arbete, fritid och familjeliv.  Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Vill du lära dig mer om Saab kan du läsa här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du är välkommen in med sin ansökan antingen på svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta rekryterande chef: Tomas Berling +46 73 4379266

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.