Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör inom Avionik till spaningsflygplan

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 May 2022
Apply for this job!

Vi söker en Systemingenjör inom avionik för nya utmanande uppdrag. Inom Special Mission Aircraft & Regional Aircraft erbjuder vi möjlighet till personlig utveckling genom arbete i vår tvärfunktionella miljö. Förmåga att bygga kontaktnät är väsentlig i vår verksamhet.

Din roll

Vår verksamhet är under snabb tillväxt och vi behöver förstärka vårt Avionics team för att kunna anta nya utmaningar. I rollen som systemingenjör jobbar du med utveckling och integration av  ljud & radiokommunikations-, länk- och navigations-system samt system för spanings- och bevakningsuppdrag.

Kontaktytorna i utvecklingsarbetet är många och vi samarbetar med övriga Saab avdelningar under olika faser av utvecklingen. Samarbete med grundflygplansystem-, installations-, skrov-design och produktionsteknik samt inköp är en viktig del av arbetet. Externt har vi kontakter med våra underleverantörer och våra kunder i Sverige och runt om i världen.

Arbetet bedrivs både i projektform och som teknisk support till våra kunders operativa verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Framtagning av tekniskt underlag för modifieringar i flygplan.
  • Framtagning av tekniskt underlag tex specifikationer och underlag för upphandling från leverantör.
  • Inköps- och leverantörskontakter.
  • Obsolescensärenden.
  • Tekniska utredningar.

Din profil

Du är lösningsorienterad med drivkraft och engagemang. Arbete i team, där du kan bidra med din kunskap och erfarenhet, motiverar dig. Du tar initiativ och tycker om att använda din personliga drivkraft för att hitta lösningar och komma framåt. Flexibiltet är viktigt då vi behöver hantera snabba förändringar ibland. Bygga kontaktnät är naturligt för dig.

Krav för tjänsten:

  • Högskole- alt. civilingenjör eller motsvarande.
  • Utmärkt förmåga att kommunicera på svenska och engelska, tal och skrift

Meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av ljud & radiokommunikations-/länk-/navigations-system/system för spanings- och bevakningsuppdrag.
  • Erfarenhet från utveckling av komplexa system.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Du blir en del av ett högmotiverat Avionics team som ingår i Engineering tillsammans med Vehicle Systems, Systems Installation och Structural Engineering inom avdelning Special Mission & Regional Aircraft (SMRA). SMRAs verksamhet syftar till att etablera och stödja kundens förmåga, driva och underhålla våra plattformar GlobalEye, Saab 340/2000 spaningsflygplan och Saab 340/2000 airliners samt SK60. SMRA består av ca 230 medarbetare. Avionics är ett team på ca 15 medarbetare som ansvarar för systemutveckling och integration inom avionikområdet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.