Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör inom Grundflygplansystem till GlobalEye

Location
Linköping, Sweden
Closing date
13 December 2021
Apply for this job!

Vad du blir en del av

Vehicle Systems (Grundflygplansystem) ingår i Engineering tillsammans med Avionics, Systems Installation och Structural Engineering under avdelning Special Mission & Regional Aircraft (SMRA). SMRAs verksamhet syftar till att etablera och stödja kundens förmåga att driva och underhålla våra plattformar GlobalEye, S2000AEW&C, S340AEW&C, S340/2000 samt SK60. SMRA består av ca 230 medarbetare varav Vehicle Systems består av ca 15 medarbetare.

Vehicle Systems ansvarar för utveckling och support av grundflygplanssystem såsom luft/kyl- el-, bränsle- och motorsystem till Special Mission and Regional Aircraft. Vi är i en spännande tillväxtfas och behöver nu förstärkning inom våra teknikområden luft/kyla samt elkraft.


Din framtida utmaning

Vi söker dig som vill bli en del av vårt nuvarande team och verka i en bred roll. Uppgifterna har sällan en given lösning utan du måste vara nyfiken, lösningsorienterad och strukturerad för att ta dig an beräkningsuppgifter såväl som integrationsuppgifter av system och apparat inom elkraft och kylförsörjning. 

Rollen kräver stor erfarenhet av systemingenjörsarbete. För att nå detta kommer du att få kompetensutveckling genom både utbildningar och kompetensöverföring från erfarna kollegor.


Den du är idag

Du är nyexaminerad Civilingenjör eller så har du arbetat några år som ingenjör inom elkraft och/eller kylteknik. Du har kunskap inom modellering/simulering i exempelvis MATLAB och är intresserad att lära dig modellering/simulering i Dymola. Du är analytiskt lagd med känsla för mekanik och fysik. Erfarenhet från (flyg)branschen är meriterande.

För att lyckas i din roll behöver du kunna bygga relationer, du förstår behovet av att vara kreativ genom att kommunicera, initiera och hantera förändringar. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information. Likaså ser vi att du kan arbeta mer självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs.

Du tycker även det är viktigt att vara med och bidra till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt.

All dokumentation och många kontakter i det dagliga arbetet sker på engelska, så du behöver behärska engelska i både tal och skrift. Placeringsort är Linköping.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.