Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör inom identiferingsfunktion till Gripen

Location
Linköping, Sweden
Closing date
19 September 2021
Apply for this job!

Hur vet piloten att flygplanet som närmar sig är en vän? Hur bygger man taktiska funktioner med flygande och markbaserade plattformar? Här får du vara med och skapa några av världens häftigaste identifieringsfunktioner. Som systemingenjör på Saab befinner du dig mellan mjukvara och maskinvara och tillsammans med ditt team gör ni flygplan taktiskt användbara.
 

Din framtida utmaning

Hur kan piloten skilja på vän och fiende i luftstriden? Det hoppas vi att du vill vara med och svara på, i rollen som systemingenjör är det precis denna typ av identifieringsfunktion du utvecklar. Som systemingenjör kommer du att arbeta i hela produktkedjan med att utveckla flygsäkerhetskritiska och taktiska funktioner för Gripen.

Du och ditt team arbetar agilt genom alla steg och har möjlighet att verifiera funktionerna i simulatorer för att kvalitetssäkra arbetet och det flygsäkerhetskritiska systemet.
 

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

  • Konceptutveckling      
  • Kravinsamling och systemdesign  
  • Mjukvaruutveckling i C++
  • Inköp av utrustning       
  • Implementering, analys och felsökning i simulatorer och flygprov
  • Support och verifiering

Den du är idag

Den här rollen som systemingenjör passar dig som har:

  • Relevant utbildningsbakgrund, exempelvis inom teknisk fysik eller datateknik
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift


Eftersom ni i teamet har samarbete med närliggande projekt är det viktigt att du vågar ta för dig och ställa frågor samt trivs i en social miljö med gemensamma mål. Det är viktigt att du har ett systematiskt arbetssätt och en noggrannhet när du tar dig an arbetsuppgifter då du är med och utvecklar säkerhetskritiska system.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir en del av

Området består av totalt 10 personer. Som systemingenjör får du stort eget ansvar och blir en uppskattad och värdefull resurs i teamet där alla är måna om att hjälpas åt. Är du i början av din karriär får du en mentor som stöd och även möjlighet att genomgå introduktionsprogram på Saab. För dig som vill finns dessutom möjlighet till utlandsresor i framtiden.

Området "BU Gripen E/F Identification Friend or Foe" arbetar med utveckling och integration av dagens och framtidens identifikationslösningar till Gripen E/F. Vi löser denna uppgift genom en kombination av apparatupphandling/integration och framtagning av egen mjukvara. Vi arbetar i ett multifunktionellt team som täcker hela kedjan i utvecklingen av ett delsystem, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, upphandling av hårdvara och mjukvaruimplementation, till verifiering i simulatorer och stöd vid flygprov

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Saab har 15 000 medarbetare och verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är företaget ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.