Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör inom mekanik med inriktning miljötålighet

Göteborg, Sweden
Closing date: 29 September 2023

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Affärsenheten Radar Solutions ansvarar för radarsystem inom flyg, mark och sjö. Du kommer att tillhöra vår utvecklingsorganisation Engineering i Göteborg.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Din roll

Utvecklingsorganisationen Engineering består av ett antal avdelningar. Du kommer att tillhöra avdelningen Systems Engineering  som har ett nära samarbete med våra Systemavdelningar. En viktig del av systemarbetet är att definiera miljökrav och verifieringsmetod av dessa.

Att vara systemingenjör inom miljötålighet på Saab innebär att specificera vilka krav som gäller för våra olika system och hur dessa krav ska verifieras. Det innebär att stötta konstruktörer på alla nivåer i produktstrukturen med förståelse för vad kraven innebär, hur vi uppfyller dem samt vilka metoder vi använder för verifiering.  Som systemingenjör inom miljötålighet deltar du också med din kompetens i vårt långsiktiga utvecklingsarbete av våra produkter

Som systemingenjör inom miljötålighet kan du förvänta dig att:
Du arbetar i teknikens framkant och håller dig uppdaterad på vad som händer inom ditt teknikområde.
Du arbetar med komplexa system där målet är att ta fram effektiva lösningar.
Du arbetar nära hårdvaran och verifieringsutrustningen  i våra olika testmiljöer
Du arbetar tillsammans med andra systemingenjörer och konstruktörer i en teambaserad agil organisation.
Du får ett helhetsansvar och arbetar i en lyhörd organisation där kommunikation är viktigt.

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö där du arbetar i flera olika utvecklings- och kundprojekt. Du kommer att tillhöra ett team där ni tillsammans planerar och fördelar era  arbetsuppgifter. Ofta löser man sina arbetsuppgifter tillsammans med utvecklare som arbetar i andra team eller på vår systemavdelning.  Arbetet innebär att du arbetar nära hårdvaran och

Din profil

Som person har du en positiv inställning, är resultatorienterad och är en utpräglad lagspelare. Vi ser gärna att du har erfarenheter inom några av följande områden:

  • Mekanikkonstruktion

  • Systemdesign

  • Kravnedbrytning

  • Miljökrav och miljöstandarder med fokus på mekaniska konstruktioner

  • Metoder för verifiering av miljökrav

  • Teknisk dokumentation
     

Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar för omgivningen. Du gillar att arbeta i team och att samarbeta med andra. Att hantera nya utmaningar ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionellt.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.