Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Systemingenjör inom Miljötålighetsteknik, Aeronautics

Linköping, Sweden
Closing date: 14 December 2022

Är du intresserad av att jobba med miljötålighetsteknik i en utvecklingsorganisation där vi omsätter spjutspetsteknologi och expertkunskap till flygande farkoster? Då är detta jobbet för dig!

Din framtida utmaning

Utrustning i Saabs flygande farkoster utsätts för tuffa påfrestningar av omgivande miljö. Arbetet inom miljötålighetsteknik syftar till att säkerställa- och optimera produktens överlevnad och funktion i denna krävande miljö.

Teknikområdet spänner över mekanisk-, termisk-, och klimatisk miljö, vilket innefattar frågeställningar inom vibrationer, stötar, temperaturer, tryck, fukt, akustik mm. Utformningen av miljökrav är starkt kopplad till design och operativ användning av våra farkoster. Arbetet medför därför en unik möjlighet till helhetssyn och övergripande förståelse för våra farkoster, deras förmågor och ingående delsystem.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i en komplex utvecklingsmiljö, ofta i omfattande och stora utvecklingsprogram, med många gränssnitt och kontaktytor. I din roll som systemingenjör inom miljötålighetsteknik arbetar du inom hela produktutvecklingscykeln, från förstudier och prediktering av miljötålighetskrav till verifiering och validering av färdig produkt och modeller, liksom tillämpning och utveckling av olika simuleringsmodeller, analysmetoder och verktyg. Inom teknikområdet besitter vi en bred miljötålighetskunskap liksom spetskunskap inom bl.a. vibrationsanalys, akustik, termisk analys och CFD. I vårt arbete använder vi verktyg såsom Matlab, LMS Test.Lab, Star CCM+, Catia, Teamcenter, Hyperworks samt egenutvecklade skript, databaser och program. Det finns möjlighet till anpassning av tjänsten efter intresse, erfarenhet och kunskap.

För att du ska lyckas och utvecklas i din roll kommer du att få kontinuerlig utbildning genom kurser och erfarenhetsöverföring från dina erfarna kollegor. När du börjar hos oss kommer du att få en fadder som introducerar dig i arbetet.

Din profil

Du har ett genuint intresse för teknik och trivs med att arbeta i team. Du tycker om problemlösning och har en förmåga att hitta vägen framåt. Du har med fördel ett intresse av att förstå helheten och att kommunicera i många olika gränssnitt, även om detaljerna också är viktiga. För att trivas hos oss tror vi att du drivs och motiveras av att utveckla dig inom vårt teknikområde. Du tycker även det är viktigt att vara med och bidra till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt.

Du är med fördel civilingenjör, gärna inom maskinteknik, teknisk fysik eller farkostteknik. Lämpliga inriktningar kan vara rymd/flygteknik, mekanik/strukturdynamik, strömningslära/CFD eller akustik. Har du tidigare erfarenhet inom FE- eller CFD-modellering, miljötålighetsarbete, ljud- och vibrationsanalyser, modalanalys, och/eller kravhantering och miljötålighetsstandarder är det meriterande.

Övervägande del av vår dokumentation sker på engelska, varför du behöver ha goda kunskaper i engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Inom sektionen för miljötålighet bedrivs utvecklingsarbete mot Aeronautics flygande farkoster och system. Sektionens arbete omfattar egenskapen miljötålighet för komplett produkt inkluderande alla dess integrerade system, apparater, komponenter och yttre laster samt dess installation i flygplanet. Genom vårt arbete bidrar vi till att säkerställa att de produkter vi utvecklar tål aktuell miljöpåverkan under beaktande av flygsäkerhet, kvalitet, livslängd och kostnad.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.