Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör inom Radiokommunikation

Location
Linköping, Sweden
Closing date
5 December 2021
Apply for this job!

Tycker du att det låter spännande att jobba med utvecklingen av något större än ett enskilt Gripen-flygplan? Det är precis det som vi gör inom vårt område - Kommunikation och Taktiska Datalänkar. Våra system och funktioner skapar ett nätverk mellan Gripen-flygplan, andra typer av flygplan samt övriga militära system, t ex ASC890 och Stridsledningscentraler. För att lyckas med detta samarbetar vi med tillverkarna av världens mest avancerade militära radiosystem, och olika länder har olika lösningar.

Din roll

Vårt team behöver förstärkas med en systemingenjör som kommer att jobba med utveckling och verifiering av taktiska datalänkar. Du kommer att ingå i något/några av våra utvecklingsteam med fokus på att säkerställa att våra funktioner fungerar som de ska. Det innebär bl a verifieringsplanering, simulatorutprovning och rapportering. Du kommer få en bred kunskap om flera delsystem i Gripen och hur de används, samt bli duktig på att hantera vår systemsimulator och våra egna utprovningsverktyg. Till din hjälp kommer du ha väldigt trevliga kollegor och ett stort internt och externt kontaktnät med experter inom andra delsystem.

Din profil

Du är Högskole-/Civilingenjör, nyexaminerad eller med några års erfarenhet av systemutveckling.

Du jobbar gärna i team och har lätt för att sätta dig in i nya tekniska system.

Du är en ”doer”, (dvs får saker gjorda), och har en god förmåga att lösa problem.

Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

”Communication and Data Link” är ett område tillhörande avdelningen ”Avionics & Tactical systems” (A&TS) inom BU Gripen C/D.

Inom A&TS utvecklar och integrerar vi förmågor för presentation och beslutsstöd (”HMI & Decision Support”), avionikarkitektur (”Computers & Infrastructure”), radiokommunikation och taktiska datalänkar (”Communication & Data Links”), identifiering/IFF (”Identification Systems”), målinmätning/spaning/varningssystem (”Sensors”) samt navigationssystem (”Navigation”) i Gripen C/D. Resultatet är en stor mängd mjukvara i flygplanets datorer som integrerar våra upphandlade delsystem, och som utgör skillnaden mellan ett flygplan och ett stridsflygplan.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag är 2021-12-05. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Kontaktinformation

Peter Hellström, rekryterande chef

Telefon: 0102168997

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.