Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör: Integrerade funktioner Gripen E/F

Location
Linköping, Sweden
Closing date
8 February 2022
Apply for this job!

Nu har du chansen att vara med och ta en drivande roll i utvecklingen av centrala funktioner i gripens mjukvara. I teamets ansvarsområden ingår bl.a. att se till att flygplanet har rätt mjukvara laddat, att data om uppdraget kan föras in i flygplanet samt att registrerad data kan föras ut ur flygplanet för vidare analys.


Din framtida utmaning

Som systemingenjör på IF (Integrerade Funktioner) så driver du utvecklingen av Gripen E/F framåt genom att vidareutveckla systemdesignen utifrån kundkrav och användarens behov. Vi har ett nära samarbete inom Avionik-området samt mellan system och mjukvaruutvecklingen. Som ingenjör inom IF kommer du få ett brett kontaktnätverk då alla andra delar inom Gripenutvecklingen använder sig av våra funktioner.

Som systemingenjör så driver du framtagning av krav och design och hanterar systemdokumentation. Du tar fram verifieringsunderlag och sammanställer verifieringsrapporter

Arbetet bedrivs i team där alla medlemmar uppmuntras och förväntas bidra till teamets gemensamma uppgift, utifrån sin egen kompetens och erfarenhet.
 

Den du är idag

  • Vi tror att du har en ingenjörsutbildning med mjukvaruinriktning
  • Vi tror att du har erfarenhet av mjukvaruutveckling, och tycker att det är kul att jobba med arkitektur och kontroll av att mjukvaran uppfyller kravbilden.
  • Vi tror även att du har intresse/erfarenhet av att jobba med flygande programvara eller andra säkerhetskritiska system.
  • Vi tror att du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Det viktigaste är dock att du har rätt grundinställning och en vilja att lära dig och utvecklas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart.

Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen in med din ansökan redan idag!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.