Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör kravhantering

Location
Huskvarna, Sweden
Closing date
15 December 2021
Apply for this job!

Vad du blir en del av

Countermeasures and Aircraft Systems utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustning för krävande tillämpningar i flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Countermeasures and Aircraft Systems produkter inkluderar bland annat säkerhetskritiska datorer, kontrollsystem och fiberoptiska sensorsystem. Till exempel levererar vi mjukvara och hårdvara till militära och civila flygande farkoster. Många av dessa produkter utvecklas tillsammans med andra delar av Saab och externa partners.

Countermeasures and Aircraft Systems har mer än 300 anställda och våra projekt genomförs i en internationell miljö. Produktområdena Control & Actuation, Gripen, Integrated Avionics är alla en del av affärsenheten Avionics Systems och har kontor i Järfälla och Huskvarna.

Din profil

Vi söker en systemingenjör som tar ansvar för vår kravhanteringsprocess och de verktyg som vi använder för kravhantering, inklusive våra anpassningar. I det dagliga arbetet ingår det att sätta upp nya projekt, stötta användare och att planera nya förbättringar och SW-releaser. Du är också en viktig del i kravhanteringsprocessen, både att övervaka att denna följs och att utveckla densamma. Du ansvarar för att utbilda användarna i verktyget.

En bra bakgrund är om du har nedanstående, eller delar av nedanstående erfarenhet:   

  • Grundläggande kunskaper av installationer (och konfiguration) av SW (styra ICT)
  • Erfarenhet från DOORS eller annat kravhanteringsverktyg
  • Grundläggande programmeringskunskaper, tex inom C, C++, JAVA, Visual Basic (VBA Excel),
  • Erfarenhet från JAVA-programmering (DRA) XML-programmering, XSL-transform (för PDF export) och DXL-programmering
  • Erfarenhet av integration mellan olika datorsystem
  • Erfarenhet att hålla kurser
  • Kunskap om systemens livscykel, processer och aktiviteter samt kravnedbrytning.
     

I arbetet ska du kunna arbeta både självständigt och i team. Du behöver vara serviceinriktad, vilja hålla i vissa utbildningar och vara intresserad av stödsystem. Till denna tjänst ser vi gärna kandidater med flera års erfarenhet. Du kommer att arbeta både i projekt och i linjearbete, och rapporterar mestadels till linjechef.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Din framtida utmaning

I framtiden tar du fullt ansvar för kravhanteringssystemet och tar en aktiv roll i att utveckla utvecklingsprocesser. Du leder också arbetet med nästa generations kravhanteringssystem. Om tid medger, deltar du i projekt som systemingenjör eller arbetar med något annat stödsystem, beroende på intresse. Önskvärt är att du är högskoleingenjör, civilingenjör eller har motsvarande utbildning.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen in med din ansökan. Om du har frågor kring tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Erik Moreau: telefonnummer: +46 102168059, email: erik.moreau@saabgroup.com 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.