Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör med delsystemansvar

Location
Linköping, Sweden
Closing date
24 October 2021
Apply for this job!

Vill du vara med i vårt team och utveckla framtidens avancerade sensorsystem för undervattensfarkoster?

Din framtida utmaning

Som systemingenjör med delsystemansvar hos oss kommer du att ingå i team med fokus på att utveckla och leverera avancerade sensorsystem för torpeder och andra undervattenssystem. Sektionens tekniska kompetens innefattar systemdesign, sensorutveckling, algoritmkonstruktion och signalbehandling. Vi arbetar inom hela utvecklingskedjan – från koncept till färdig produkt.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara:

  • systemutveckling

  • sensorutveckling

  • testning och verifiering av system

  • kundkontakter

  • dokumentation

Vi ser gärna att du är intresserad av att ta ett delsystemansvar inom vårt teknikområde.
 

Rollen innebär att du bygger upp din kompetens inom undervattensakustik och sensorteknik. Som nyanställd kommer du att arbeta i nära samarbete med erfarna kollegor, vilket ger dig goda förutsättningar att snabbt komma in i arbetsuppgifterna och utvecklas. Frågor och utmaningar som uppstår under projektens gång löser vi gemensamt i teamet vilket gör att du ständigt kan utvecklas i din roll. Dina uppgifter och ansvarsområden kommer att utökas i takt med att din kompetens höjs.
 

Vår största styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda både stimulerande arbetsuppgifter och fortsatta utvecklingsmöjligheter inom våra  områden. Vi på Dynamics jobbar inom många  olika teknikområden vilket innebär goda möjligheter att på sikt ta sig an nya utmaningar, både inom vår egen organisation och inom övriga Saab. Det kan handla om allt från att fördjupa sig tekniskt till att ta en ledande roll.

Den du är idag

Du är civilingenjör med några års arbetslivserfarenhet. Forskarutbildning är meriterande. Du har ett brett teknikintresse och vill arbeta systemövergripande.
 

Du har en god analytisk förmåga och är van att ta egna initiativ. Eftersom du kommer att arbeta nära dina kollegor är det viktigt att du har en god förmåga att samarbeta och har lätt för att kommunicera. Vi ser gärna att du vill ta dig an nya utmaningar samt är öppen för att arbeta parallellt med flera uppgifter av olika slag. Engelska är vårt koncernspråk som du därför behöver behärska väl, både muntligt och skriftligt.


Praktisk och teoretisk erfarenhet från sensorområdet, projektledning eller annan ledarerfarenhet är meriterande. Din arbetsplats blir vid vårt kontor i Linköping. Resor i tjänsten förekommer. Vi ser gärna att du har körkort.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Vår breda produktportfölj innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.
 

Vilka är vi? Sonarsektionen består idag av 20 medarbetare. Atmosfären är glad och dynamisk med teamkänsla och teknikutveckling i fokus. Just nu står vi inför stora utmaningar med många spännande arbetsuppgifter framför oss. Vi söker därför efter personer som vill bli en del av vårt växande team.

Våra ledord är Resultat, Precision och Teamwork vilket innebär att vi hjälper varandra att ta vara på de möjligheter och utmaningar som vi har framför oss. Vi tror på att en mångfald av erfarenhet, perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande och rolig arbetsplats med bättre produkter för våra kunder och användare. I det sammanhanget hoppas vi att du vill vara med och bidra.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Om du har frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jennie Asp på jennie.asp@saabgroup.com.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.