Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör med fokus på säkerhet

Karlskoga, Sweden
Closing date: 19 June 2023

Hos oss är ingen dag den andra lik och här får du chansen att använda både din breda som din djupa kunskap. Vi söker dig som trivs med att jobba i team och stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper där våra ledord Precision - Teamwork - Resultat står i centrum.

Din roll

Vi är idag 13 st på sektionen System Safety Karlskoga och vi är en del av avdelningen Specialty Engineering and Verification på Saab Dynamics. Som en del av sektionen får du chansen att utvecklas både på det personliga och professionella planet. Du kommer att få utmanande arbetsuppgifter och möjlighet att skapa dig ett brett kontaktnät som ger insyn inom flera områden som mekanik, elektronik, inköp och produktion.
Som systemsäkerhetsingenjör kommer du att ha en viktig roll i säkerhetsbevisningen för att ett tekniskt system ska bli godkänt för användning.
Du kommer att ingå i olika projektgrupper vars mål är att utveckla och underhålla den breda portfölj av spännande produkter som vi idag har. Rollen innefattar bl.a. att identifiera, analysera och minimera ett systems risker i syfte att förebygga potentiella olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö. Analyserna omfattar hela systemets livscykel, med hårdvara, mjukvara och interaktion med användare och andra externa system.

Din profil

Vi söker dig som är utåtriktad och som har lätt för att samarbeta. Du har ett stort teknikintresse och hos oss får du chansen att bidra till att de produkter vi utvecklar blir säkra ur ett användar- och miljöperspektiv. Du är nyfiken, har en positiv grundsyn och är intresserad av att lära dig nya saker.
Du är civilingenjör eller har en likvärdig utbildning/arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av tidigare arbete inom system- eller systemsäkerhet är meriterande, men inget krav.

Eftersom du kommer att arbeta självständigt och ha externa kontaktytor är det viktigt att du är driven, har god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera samt är villig att ta ansvar. Du bör kunna uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt på svenska och engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vid frågor, kontakta rekryterande chef Maria Lantz, 073-446 1118

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.