Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör med inriktning Jas 39 Gripen

Location
Uppsala, Sweden
Closing date
19 September 2021
Apply for this job!

Är du noggrann och strukturerad? Har du intresse för materielunderhåll med fokus inom flygområdet? Trivs du också att bistå med tekniskt stöd och verkar som sakkunnig i tekniska underhållsfrågor och utredningsärenden? Då kan du bli en del av vårt team!

Din framtida utmaning

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Som medarbetare hos oss på avdelningen Camo and Logistic Services är varje arbetsuppgift en del i att säkerställa den kontinuerliga luftvärdigheten och vi söker nu dig som vill vara med och bidra till det viktiga arbetet.

Du kommer bland annat att arbeta med:

  • teknisk dokumentation.
  • uppdatering av uppföljningssystem för flygunderhåll inom befintliga och framtida materielsystem.
  • utvecklingsprojekt mot våra exportaffärer kopplade till Gripen E.
     

Arbetsuppgifterna rör i första hand Försvarsmaktens flygplan, helikoptrar, obemannade flygsystem, basmateriel samt personlig flygförarutrustning och utförs i Försvarsmaktens befintliga informationssystem bl.a. Fenix samt Saabs interna informationssystem bl.a. AMMS. Systemen bygger på programvaran Maintenix.

I tjänsten ingår vissa resor, främst inrikes men även utrikes kan bli aktuellt på sikt.

Din profil

Vi tror att du har lägst gymnasieutbildning inom exempelvis flygteknik eller högskolestudier inom relevant område ex. flygingenjör eller liknande. Du har kanske även arbetat några år med flygunderhåll som tekniker med JAS 39 eller i annan roll som exempelvis systemingenjör, produktionsberedare. För att lyckas i ditt arbete krävs goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av arbete med underhållsplanering och tolkning av underhållsdirektiv i roll som systemingenjör/Planeringsingenjör motsvarande inom CAMO. Det är även meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av annat arbete rörande kontinuerlig luftvärdighet.

I tjänsten ingår många kontaktytor och där kommer din samarbetsförmåga och din förmåga att skapa nya relationer att vara en viktig del. Det är också viktigt att du kan strukturera ditt arbete och gillar att ta egna initiativ inom givna regelverk. Du ser lösningar i problem och kan fånga upp andras behov. Din personliga utveckling är viktig för oss och stora möjligheter finns beroende på bakgrund och intresse.

Personlig matchning är också något som är viktig för oss!

Tjänstgöringsort
Linköping/Luleå/Uppsala/Halmstad
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av produkter, tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.
 

Avdelningen Camo and Logistic Services består av tre sektioner och har ca 80 medarbetare placerade i Linköping, Arboga, Såtenäs, Järfälla, Luleå, Växjö och Uppsala. Vi arbetar bl. a med att kundanpassa underhållsinformation, driftuppföljning, systemförvaltning och logistikplanering samt framtagande av styrande rutiner och regelverk för våra kunders underhållsverksamhet.
 

Våra huvudkunder är Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten (FM). Avdelningen arbetar även i större projekt inom Saab.
 

Vi är en del av affärsområdet Aeronatics
 

Sista ansökningsdag: 2021-09-19.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen in med din ansökan!

Kontaktinformation
Johan Sjöberg, rekryterande chef
+46 10-2169873

Johan.b.sjoberg@saabgroup.com