Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör med inriktning mot hydroakustisk mätteknik

Location
Linköping, Sweden
Closing date
30 January 2021
Apply for this job!

Vill du vara med i vårt team och utveckla framtidens avancerade sensorsystem för undervattensfarkoster?​

Din framtida utmaning

Hos oss kommer du att ingå i team med fokus på att utveckla och leverera avancerade sensorsystem för torpeder och andra undervattenssystem. Sektionens tekniska kompetens innefattar systemdesign, sensorutveckling, algoritmkonstruktion och signalbehandling. Vi arbetar inom hela utvecklingskedjan – från koncept till färdig produkt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att handla om planering och genomförande av hydroakustiska mätningar med efterföljande dataanalys. Du kommer också att delta i projekt inriktade mot ständig förbättring, där såväl införskaffning av mätinstrument som vidareutveckling av metodik ingår.

Rollen innebär att du bygger upp din kompetens inom undervattensakustik. Som nyanställd kommer du att arbeta i nära samarbete med erfarna kollegor, vilket ger dig goda förutsättningar att snabbt komma in i arbetsuppgifterna och utvecklas. Frågor och utmaningar som uppstår under projektens gång löser vi gemensamt i teamet vilket gör att du ständigt kan utvecklas i din roll. Dina uppgifter och ansvarsområden kommer att utökas i takt med att din kompetens höjs.


Vår största styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda både stimulerande arbetsuppgifter och fortsatta utvecklingsmöjligheter inom våra områden. Vi på Dynamics jobbar inom många olika teknikområden vilket innebär goda möjligheter att på sikt ta sig an nya utmaningar, både inom vår egen organisation och inom övriga Saab. Det kan handla om allt från att fördjupa sig tekniskt till att ta en ledande roll.

Den du är idag

Vi söker dig som brinner för praktiskt och experimentellt arbete. Du är civilingenjör inom elektroteknik, teknisk fysik eller liknande. Meriterande är om du har läst masterprogram inom ljud- och vibrationer med inriktning teknisk akustik eller elektroakustik. Även forskarutbildning är meriterande.

Intresse för och erfarenhet av akustik, moderna mätsystem och signalbehandling värderas högt. Erfarenhet av Matlab eller Python är ett krav, programmeringsvana med andra programspråk är meriterande.

Du har en god analytisk förmåga och är van att ta egna initiativ. Eftersom du kommer att arbeta tätt ihop med dina kollegor så är det viktigt att du har en god förmåga att samarbeta och har lätt för att kommunicera. Vi ser gärna att du vill ta dig an nya utmaningar samt är öppen för att arbeta parallellt med flera uppgifter av olika slag.


Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet inkluderar dokumentation på både svenska och engelska.

Din arbetsplats blir vid vårt kontor i Linköping. Resor i tjänsten förekommer och du behöver ha körkort.


Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Vår breda produktportfölj innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.


Vilka är vi? Sonarsektionen består idag av 19 medarbetare som alla arbetar med hydroakustik i någon form. Atmosfären är glad och dynamisk med teamkänsla och teknikutveckling i fokus. Just nu står vi inför stora utmaningar med många spännande arbetsuppgifter framför oss. Vi söker därför efter personer som vill bli en del av vårt växande team.


Våra ledord är Resultat, Precision och Teamwork vilket innebär att vi hjälper varandra att ta vara på de möjligheter och utmaningar som vi har framför oss. Vi tror på att en mångfald av erfarenhet, perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande och rolig arbetsplats med bättre produkter för våra kunder och användare. I det sammanhanget hoppas vi att du vill vara med och bidra.