Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Systemingenjör med inriktning underhållsplan och tekniska ordrar

Arboga, Sweden
Closing date: 11 April 2023

Är du noggrann och strukturerad? Har du intresse för teknisk dokumentation och materielunderhåll med fokus inom flygområdet? Trivs du också att bistå med tekniskt stöd och verkar som sakkunnig i tekniska underhållsfrågor och utredningsärenden?

Din framtida utmaning

Som medarbetare hos oss är varje arbetsuppgift en del i att säkerställa den kontinuerliga luftvärdigheten och vi söker nu dig som vill vara med och bidra till det viktiga arbetet.

Vi söker en medarbetare till tjänsten som systemingenjör med inriktning underhållsplan och tekniska ordrar med ansvar för frågor inom fortsatt luftvärdighet rörande olika flygsystem.

Du kommer arbeta med att ta fram operatöranpassade underhållsplaner och teknisk ordrar för ett eller flera olika system, framförallt flygsystem.

Arbetsuppgifterna rör bland annat Försvarsmaktens flygsystem och arbetet som utförs i helt eller delvis i FMV och Försvarsmaktens IT-system exempelvis PSUHP och Dito.

Tjänstgöringsort är Linköping eller Arboga, men även andra orter kan vara aktuella beroende på sökande.

I tjänsten ingår vissa resor, främst inrikes.
 

Din profil

Vi tror att du har lägst gymnasieutbildning inom relevant område.

Meriterande för tjänsten:

  • Utbildning inom flygteknik eller högskolestudier inom relevant område ex. flygingenjör.
  • Arbetat några år med flygunderhåll eller på annat sätt rörande fortsatt luftvärdighet.
  • Erfarenhet av arbete med underhållsplanering och tolkning av underhållsdirektiv i roll som materielplanerare, teknisk bokföring motsv. inom CAMO och/eller dokumentationshandläggning.

Oavsett inriktning på tjänst ingår många kontaktytor och där kommer din samarbetsförmåga och din förmåga att skapa nya relationer att vara en viktig del. Det är också viktigt att du kan strukturera ditt arbete och gillar att ta egna initiativ inom givna regelverk. Du ser lösningar i problem och kan fånga upp andras behov. Din personliga utveckling är viktig för oss och stora möjligheter finns beroende på bakgrund och intresse.

Personlig matchning är viktig för oss!
 

För att lyckas i ditt arbete krävs goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelningen Camo and Logistic Services består av fyra sektioner och har ca 80 medarbetare placerade i Linköping, Arboga, Såtenäs, Järfälla, Luleå, Växjö och Uppsala. Vi arbetar bl a med att kundanpassa underhållsinformation, driftuppföljning, systemförvaltning och logistikplanering samt framtagande av styrande rutiner och regelverk för våra kunders underhållsverksamhet.

Våra huvudkunder är Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten (FM). Avdelningen arbetar även i större projekt inom Saab.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi tar gärna emot din ansökan på svenska eller engelska.

Kontaktinformation
Johan Sjöberg, rekryterande chef
+46 10-2169873

Johan.b.sjoberg@saabgroup.com

Välkommen in med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.