Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör med kunskap inom elektronik

Linköping, Sweden
Closing date: 5 March 2023

Din roll

Hos oss kommer din roll som elektronikingenjör innebära att du deltar i hela kedjan vid utveckling av apparater/system från kravställning, analys, design, inbyggd mjukvara, prototypframtagning fram till test och implementation. Du kommer även att arbeta med felsökning och support av befintliga apparater och system. Du kommer att arbeta med övriga ingenjörer och tekniska experter inom området.

Din profil

Vi söker dig som är Civil-/Högskoleingenjör eller motsvarande med inriktning mot elektronik. Du har erfarenhet av elektronikkonstruktion inkluderande kretskortsdesign, schema- och layoutritning samt VHDL, vilket du även kan ha fått från dina studier.  Det är meriterande om du dessutom har kunskap inom områdena RF-teknik, telemetri och mätteknik.

Viktigast är dock att du är rätt person för rollen och att du har att genuint intresse för teknik och vill ha spännande och varierande arbetsuppgifter.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av?

Aeronautics

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vi söker förstärkning till området Mät- och Datasystem inom avdelningen för Flygprov och Verifiering. Vi svarar för utveckling, förvaltning och drift av flygande mätsystem, realtidssystem för övervakning och programsystem.

Vårt område består idag av ca 40 medarbetare och vi söker nu dig som vill vara med och utveckla våra system för utprovningen av främst Gripen.

Du kommer att bli en del av ett mindre team som utvecklar våra tekniska system som används i samband med flygutprovning. Systemen har en stor bredd och är allt från specialbyggd hårdvara för mottagning av provdata i realtid till luftvärdig elektronik som används i provflygplan och hårdvara för riggar. Arbetet är inriktat mot elektronikutveckling och förutsätter ett brett tekniskt intresse. Arbetsgruppen präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete. 

Passar du in på ovanstående profil? Skicka in din ansökan redan idag. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.