Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör med mjukvaruprofil

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 8 October 2023

Vi söker en ny medarbetare till sektionen System Software Functions and Safety i Järfälla! Du blir en del av ett växande team som verkar inom såväl bredare som mer specialiserade roller inom telekrig och signalspaning. Vi utvecklar produkter inom flyg, land och marina tillämpningar i en rad olika projekt. Våra kunder finns globalt och behovet av de produkter vi utvecklar är stort hos våra kunder.

Din roll

Som systemingenjör kommer du att bland annat ansvara för kravnedbrytning och arkitektur- och gränssnittsfrågor i någon av våra självskydds- respektive spaningssystem. Du kommer att ha nära samarbete med exempelvis verifiering, hårdvara och mjukvara i våra projekt. De många kontaktytorna och delaktigheten i hela livscykeln gör denna tjänst både flexibel och utvecklande.

Dina arbetsuppgifter kan inkludera:

  • I samarbete med produkt och projektledning, kunder och andra kravställare säkerställa att vi tar fram rätt system.
  • Hantering av kundkrav och kravnedbrytning
  • Design av systemarkitektur

Du kommer följa systemet genom utvecklingsfas, integration och verifiering. I arbetet är det viktigt att du agerar bollplank med mjukvaruutvecklarna och mjukvaruarkitekterna.
 

Din profil

För rollen ser vi gärna att du är ingenjör eller motsvarande. Vi behöver stärka vår kompetens på systemavdelningen inom mjukvara och ser gärna att du har en bakgrund inom mjukvaruutveckling. Idag jobbar du som systemingenjör eller mjukvaruutvecklare med intresse för systemingenjörsrollen.

Eftersom vi har både kollegor och kunder över hela världen så har så talar och skriver du både svenska och engelska. Du är en nyfiken lagspelare som gillar att jobba tillsammans med andra men vill också genomföra uppgifter på egen hand. Det är viktigt att du klarar av att se helheten men också kan dyka ner i detaljer då det behövs.

Vi tror att du har följande bakgrund:

  • Ingenjörs- eller civilingenjörsexamen, gärna inom Teknisk Fysik, Elektronik, Datateknik eller liknande
  • Erfarenhet av mjukvara eller systemarbete
  • Har arbetat med krav (i exempelvis DOORS) och designdokumentation

Det är meriterande om du har erfarenhet från RF, radar och försvarsindustri. Det är också ett plus om du har erfarenhet av säkerhetskritiska system inom exempelvis fordonsindustrin eller medicinteknik.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Den sektion du blir en del av heter System SW Functions & Safety som hör till den avdelning vi kallar Systems Engineering. Här hittar du systemingenjörer, systemarkitekter, konfigurationsledare och ett flertal specialister. Inom avdelningen jobbar vi tillsammans. Avdelningen består av sju sektioner som bland annat ansvarar för konfigurationsledning, systemsäkerhet, kravhantering, systemarkitektur, framtida koncept och algoritmutveckling.  

Om detta låter intressant, tveka inte utan ansök idag! Vid frågor angående tjänsten kontakta Felicia Thomsson via mail eller telefon, felicia.thomsson@saabgroup.com, +46 73 437 55 37.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.