Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Systemingenjör med produktinriktning

Huskvarna, Sweden
Closing date: 4 October 2022

Vill du jobba med högteknologiska produkter i Huskvarna? Till produktgrupp Fiber Optical Sensors söker vi nu en systemingenjör som vill vara med och påverka under hela produktens livscykel.

Din roll

Du blir en del i produktgrupp Fiber Optical Sensors som består av ca 10 personer och kommer främst att arbeta med Fiber Optiska Gyron (FOG).

Som Systemingenjör kommer du att vara ansvarig för de övergripande tekniska lösningarna för våra befintliga och kommande nya generationer av Fiber Optiska Gyron. Du har en ledande roll inom elektronikutveckling (digitalt och analogt) och utveckling av mjukvara. Du kommer att arbeta i vårt FOG team med nära samarbete med produktledare, projektledare, utvecklingsavdelning och produktion.

Du stödjer produktägare och produktledare genom att definiera, specificera, utveckla och underhålla produkterna under hela produktens livscykel. I arbetsuppgifterna ingår också marknadssupport vilket inkluderar stöd vid framtagande av produktkalkyler, offerter och kundbesök.

Huvudsakliga uppgifter:

 • Kravhantering
 • Systemdesign
 • Elektronikutveckling
 • Mjukvaruutveckling
 • Konstruktionsprov/verifiering
 • Support till Produktledare
 • Marknadssupport
 • Produktionssupport

Din profil

Vi söker dig som i grunden bör ha en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom elektronik, mjukvaruutveckling eller motsvarande arbetslivserfarenhet och stort intresse för teknik. Du är drivande i ditt arbete, ansvarstagande, förmåga att ta egna initiativ, lätt för att samarbeta samt skapa förtroende i din omgivning.

 • Erfarenhet från systemingenjörsarbete
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Analytisk förmåga.
 • Positiv, lyhörd och engagerad.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista Ansökan: 4/10. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Du blir en del av produktenheten Countermeasures and Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system, såsom datorer, aktuatorsystem, säkerhetssystem och fiberoptiska sensorsystem för krävande miljöer till flygplan, helikoptrar, obemannade farkoster med mera.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle