Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör Mekanik

Göteborg, Sweden
Closing date: 7 April 2023

Vi söker nu en Systemingenjör med inriktning systemmekanik och miljö, som vill komma och jobba med oss på vår Produktenhet Mission System. Här får du chans att vara med och vidareutveckla världens främsta flygande stridslednings- och luftbevakningssystem! Vi lovar att du inte vill missa denna chans!

Din roll

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att genomföra systemutredningar med avseende på integration samt specificera, analysera och genomföra installation av våra sensorer och system på olika flygande plattformar/bärare.

En del av arbetet består av att ta det övergripande tekniska ansvaret för ett system och dess kravuppfyllnad med avseende på mekanik, miljö samt EMC och att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på våra produkters förmågor. Detta gör du genom att driva det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör hos oss är att du ska ha en bredd för att lära dig förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och konstruktion.

Här välkomnar vi dig till att ta plats i något av våra projekt och dela med dig av dina kunskaper till såväl kollegor som kunder samtidigt som du får lära dig av oss och om våra produkter. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda där vi erbjuder dig en kreativ miljö för att kunna utvecklas mot det som passar just dig.

Vi levererar våra produkter till kunder både i Sverige och utomlands.

Din profil

Du har lätt för att ta till dig nya saker och en vilja att aktivt söka efter ny kunskap. Du är en person med driv och god analytisk förmåga samt med en bred teknisk kompetens. Du trivs med att jobba i team samtidigt som du kan ta en ledande roll. Du företräder produktens systemvy och vi förutsätter därför att du är kommunikativ och har en väl utvecklad initiativ- och ledarförmåga. Du är målinriktad, gillar att arbeta med människor, är öppen för nya idéer och har ett genuint teknikintresse samt en stark drivkraft att tillföra energi till gruppen. Du behöver behärska svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Bakgrund: Civilingenjör, eller motsvarande högre akademisk examen inom teknik samt 5 års relevant yrkeserfarenhet.

Det är meriterande med:

  • Erfarenhet av kravställning av mekaniska egenskaper och strukturer och konstruktion av komplexa tekniska system

  • Erfarenhet av flygande system

  • Erfarenhet av arbete med kompositer

  • God affärsförståelse och kundfokus

  • Kunskap och förståelse av arbete i en internationell miljö

  • Ett strukturerat arbetssätt och god analysförmåga

  • Förmåga att arbeta självständigt men också kunna agera som teknisk ledare

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Affärsenheten Radar Solution ansvarar för markbaserade och flygburna radar och övervakningssystem och är indelad i fem Product Units.

System Design, AEW&C är en av fyra grupper och ansvarar för AEW&C Systemkonstruktion för samtliga AEW&C projekt. Det innebär att vi driver och utvecklar avancerade system och håller ihop och specificerar ingående komponenter såsom radar, C2, datalänk etc samt säkerställer att prestanda och funktion som avtalats i kontrakt med kund uppfylls.

Vi kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, professionalism och arbetsglädje. För oss är det självklart med balans mellan arbete, fritid och familjeliv. Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du utvecklas inom nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.