Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör mekanik med inriktning miljötålighet

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
22 September 2021
Apply for this job!

Din roll

Du kommer att tillhöra utvecklingsorganisationen Engineering på Radar Solutions som ansvarar för arkitektur och konstruktion av radarsystem. I varje radarsystem ingår en rad mekanik produkter och en viktig aspekt är miljötålighet och uppfyllnad av miljötålighetskrav.

Du arbetar med mekanik i teknikens framkant och komplexa system där målet är att ta fram effektiva lösningar.
Du arbetar tillsammans med andra systemingenjörer och konstruktörer i en teambaserad agil organisation. Du tar ansvar för helheten och för att kommunicera lösningar.

Att vara systemingenjör inom miljötålighet på Saab innebär att ta fram kravspecifikationer för våra mekaniska delsystem och ingående produkter med avseende på miljökravsuppfyllnad. Det innebär också att delta i planering och genomförande av verifiering av miljökrav samt att delta i det tekniska utvecklingsarbetet för våra framtida produkter.

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö med möjlighet att arbeta med erfarna kollegor i en mängd olika utvecklings- och kundprojekt. Du kommer att tillhöra ett team där ni tillsammans planerar och fördelar era  arbetsuppgifter. Ofta löser man sina arbetsuppgifter tillsammans med utvecklare som arbetar i andra team eller på vår systemavdelning. Arbetet innebär att du arbetar nära hårdvaran och hanterar den i framförallt verifieringsarbetet.

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, resultatorienterad och en utpräglad lagspelare. Vi ser gärna att du har erfarenheter inom några av följande områden:

  • Mekanikkonstruktion

  • Systemdesign

  • Miljökrav med fokus på mekaniska konstruktioner

  • Kravnedbrytning

  • Kravverifiering

  • Teknisk dokumentation

Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar för din omgivning. Du gillar att arbeta i team och att samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionellt.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning, beslutsstöd och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem. System för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Surface Radar Solutions ansvarar för radarsystem, markbaserade såväl som sjöbaserade. Vi är lokaliserade i Göteborg samt på vår site i Syracuse, USA. Du kommer att tillhöra vår utvecklingsorganisation Engineering i Göteborg.

Rekryterande chef: Jenny Svärd, mobilnr +46(0)734-379504
 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.