Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör Mekanik och Klimat

Göteborg, Sweden
Closing date: 6 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.


 

Din roll

Utvecklingsorganisationen Engineering består av ett antal olika avdelningar. Du kommer att tillhöra avdelningen Mechanic Architectures som ansvarar för gränssnittet Mekanik och Klimat i våra radar system.

Att vara systemingenjör inom mekanik och klimat på Saab innebär att du har ett övergripande ansvar och en ledande roll för arkitektur/krav/verifiering inom dessa områden för det kompletta systemet. Det omfattar att tydliggöra påverkan hos andra delsystem och på gränssnitten mellan de olika delsystemen. Det innebär också ett tvärfunktionellt samarbete med andra teknikområden såsom elektronikkonstruktion, ILS, systemsäkerhet m.m.


Som systemingenjör har du en sammanhållande och koordinerande roll. Arbetet omfattar också att delta i planering och genomförande av verifiering av de mekaniska och klimatiska kraven på såväl system- som delsystemnivå. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

 • Du arbetar med mekanik i teknikens framkant och skapar morgondagens funktioner

 • Du arbetar med komplexa system där målet är att ta fram effektiva lösningar

 • Du arbetar tillsammans med andra systemingenjörer och konstruktörer i en teambaserad agil organisation

 • Du tar ansvar för helheten och för att kommunicera lösningar

 • Du driver utveckling från koncept till levererad produkt

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö som präglas av samarbete med erfarna kollegor i en mängd olika utvecklings- och kundprojekt. Du kommer att tillhöra ett team där ni tillsammans planerar och fördelar era arbetsuppgifter. Ofta löser man sina arbetsuppgifter tillsammans med utvecklare som arbetar i andra team eller på vår systemavdelning.

Resor inrikes och utrikes förekommer i tjänsten.

Din profil

Du gillar att förena teori med praktik och du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar för omgivningen. Du gillar att arbeta i team och att samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionellt. Som person är du en positiv lagspelare som gillar problemlösning och att tillsammans med kollegorna arbeta resultatinriktat. Erfarenheter inom följande områden är meriterande:

 • Mekanisk konstruktion
 • Systemdesign
 • Kravnedbrytning
 • Kravverifiering
 • Teknisk dokumentation
 • Beräkning och analys
 • Praktisk erfarenhet inom område mekanik eller klimat

Arbetet genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här