Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör mekanik

Göteborg, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Antenna Core Platform söker en systemingenjör med inriktning mot mekanik till vår utveckling av nästa generations sensorelektronik.

Din roll

Du kommer arbeta i teknikens framkant tillsammans med kunniga kollegor. Vi jobbar tvärfunktionellt och du kommer därför få förståelse för hur helheten hänger ihop.

Att vara systemingenjör inom mekanik på Saab innebär att du har ett övergripande ansvar och en ledande roll för arkitektur/krav/verifiering inom dessa områden för det kompletta systemet. Det omfattar att tydliggöra påverkan hos andra delsystem och på gränssnitten mellan de olika delsystemen. Det innebär också samarbete med andra områden såsom elektronikkonstruktion, systemsäkerhet, inköp och logistik m.m.

Som systemingenjör har du en sammanhållande och koordinerande roll. Arbetet omfattar också att delta i planering och genomförande av verifiering av mekaniska, miljö och klimatkrav på såväl system- som delsystemnivå. Här arbetar du tillsammans med andra systemingenjörer och konstruktörer i en teambaserad organisation.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

  • Arbete med mekanik i teknikens framkant och att skapa morgondagens funktioner
  • Att ta fram effektiva lösningar, och detta i komplexa system     
  • Ansvara för helheten och för att kommunicera lösningar
  • Driva utveckling från koncept till levererad produkt.

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö som präglas av samarbete med erfarna kollegor i en mängd olika utvecklings- och kundprojekt. Du kommer att tillhöra ett team där ni tillsammans planerar och fördelar era arbetsuppgifter. Ofta löser man sina arbetsuppgifter tillsammans med utvecklare som arbetar i andra team.

Din profil

Vi söker dig som trivs med att fatta beslut utifrån teknikbehov, strategi och affärsmässighet.

Du gillar att förena teori med praktik och du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar för omgivningen. Att hantera nya frågeställningar ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionellt. Som person är du en positiv lagspelare som gillar problemlösning och att tillsammans med kollegorna arbeta resultatinriktat.

Du har en civilingenjörsexamen inom mekanik, teknisk fysik, eller motsvarande.

Erfarenheter inom följande områden är meriterande:

  • Systemdesign
  • Mekanisk konstruktion och kompositteknologi
  • Kravnedbrytning och kravverifiering
  • Teknisk dokumentation, beräkning och analys
  • Praktisk erfarenhet inom klimat och miljöverifiering
  • Samverkan med leverantörer och inköp

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här