Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör miljötålighet – med fokus på verifiering

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
23 May 2022
Apply for this job!

Din roll

I Järfälla på Electonic Warfare and Aircraft Systems, EWAS, finns det en avdelning som jobbar med bland annat integration och verifiering av flygande elektronik. En av sektionerna, HW Qualification, söker nu en intresserad och praktisk systemingenjör inom miljötålighet för att komplettera teamet.

Arbetet spänner över ett brett område inom miljötålighetsfrågor; allt från systemering och stöttande i kravnedbrytning samt till själva verifieringen av HW för alla våra flygande applikationer och i viss utsträckning även land och marina applikationer.

Du kommer att vara en del av att förbereda, organisera, leda, dokumentera och analysera våra hårdvaruprovningar samt stötta med specialist kompetens inom miljötålighet. Du kommer att vara med i systemarbete och kravnedbrytning, stötta konstruktörer i deras design samt utföra analyser av konstruktioner. Allt relaterat till den viktiga frågan miljötålighet!

Utöver de utmaningar som finns inom sektionen, finns det andra möjligheter till personlig utveckling, exempelvis mot projektledning eller teamledning, samt även en mera teknisk fördjupning inom vibration, temperatur eller liknande.

Din profil

Vi ser gärna att du är en positiv person med god förmåga att strukturera, dokumentera och planera. Du tycker om att nätverka både inom företaget men även externt mot kunder och test-sites. Du är van att ha många olika kontaktytor samt har ett analytiskt och kvalitetsmedvetet förhållningssätt.

Du som söker ska ha:

  • Akademisk utbildning, civilingenjörsexamen eller motsvarande
  • 3-5 års erfarenhet som konstruktör, systemingenjör eller liknande och vill fördjupa dig ytterligare inom området miljötålighet
  • Svenska och engelska i tal och skrift

Övriga kvalifikationer som är meriterande:

  • Erfarenhet från provning inom miljötålighet, såsom vibration, temperatur etc.
  • Erfarenhet från arbete i projektform
  • Stort intresse av praktiskt hantverk
  • Kännedom om försvarsmateriel

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

På sektionen HW Qualification anser alla att det är viktigt att ha roligt på jobbet och vi inser också att vi alla bidrar till detta. Du kommer att ingå i en grupp med positiva medarbetare som ställer upp för varandra, det är högt i tak, ett stöttande arbetsklimat och kompetenta medarbetare. Din blivande chef Karin är en person med stort hjärta och ett brett nätverk inom företaget. Hon anser att den personliga utvecklingen av sina medarbetare är viktig och vill få personer att växa. En obotlig optimist, som även är bra på att lyssna.

Observera att urval och intervjuer för denna tjänst kommer att ske löpande och du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle