Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör Miljötålighet med inriktning Mekanisk Miljö och Akustik

Location
Linköping, Sweden
Closing date
10 June 2022
Apply for this job!

Din roll

I din roll som systemingenjör hos oss kommer du att arbeta med frågeställningar och utredningar inom miljötålighet, i denna tjänst med huvudsaklig inriktning mot ämnesområdena vibration och akustik. Arbetet spänner över hela produktutvecklingscykeln och innefattar således en bred palett av uppgifter liksom tillämpning och utveckling av olika metoder och verktyg.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att:

  • Prediktera och definiera vibrationskrav för apparater, komponenter och flygplansstruktur
  • Genomföra vibrations- och akustikberäkningar i syfte att skapa en miljötålighetsmässigt sund produktdesign
  • Planera vibrationsmätningar och akustiska mätningar i komplett produkt eller på delsystemnivå
  • Utreda utfall och ta fram åtgärdsförslag
  • Verifiera och validera att framtagen design möter aktuell kravbild och är säker och sund ur ett miljötålighetsperspektiv
  • Bistå med miljötålighetsexpertis till andra teknikområden och delsystem i våra produkter
  • Metod- och verktygsutveckling, liksom medverkan i nya produkt- och konceptstudier

I ditt arbete har du många kontaktytor mot flygplanets andra delsystem och teknikområden såsom flygprov, hållfasthet, skrov, installation, vapen, strukturdynamik, laster och operationsanalys. Detta innebär att du över tid har möjlighet att bygga upp ett stort kontaktnätverk.

Arbetsinnehållet kräver ofta stor erfarenhet och spetskunskap inom vibrationer och akustik. För att du ska lyckas och utvecklas i din roll kommer du att få kontinuerlig utbildning genom kurser och erfarenhetsöverföring från dina erfarna kollegor. Teamet som du kommer att ingå i har mångårig erfarenhet och expertis inom miljötålighet, vibrationsanalys och akustik. När du börjar hos oss kommer du att få en fadder som välkomnar dig till sektionen och introducerar dig i arbetet.

Inom Miljötålighet finns både en stor teknisk bredd och ett tekniskt djup. Det finns således mycket goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter och en personlig utveckling.

Din profil

Du kommer arbeta i team och med kontaktytor utåt. Därför är det viktigt att du tycker om att arbeta med andra och har en god förmåga att kommunicera i ditt arbete. Du är också van att driva ditt eget arbete, har en förmåga att hitta vägen framåt samt tycker om att stödja dina kollegor för din grupps resultat som helhet. Då arbetsuppgifterna är varierande och föränderliga är det också en fördel om du har en strukturerande förmåga och kan anpassa dig till förändrade omständigheter.

Du är civilingenjör eller motsvarande inom exempelvis maskinteknik, teknisk fysik eller farkostteknik. Det krävs att du har en inriktning mot vibration eller akustik. Har du tidigare erfarenhet av miljötålighet, modellering och simulering, ljud- och vibrationsprovning och/eller att analysera ljud- och vibrationsdata är det meriterande.

All dokumentation och många kontakter sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Området grundflygplanssystem inom avdelning utveckling ansvarar för utveckling av grundflygplanssystemen i alla produkter inom Aeronautics. I grundflygplanssystem ingår luftsystem och avisning, landställ, bränslesystem, hydrauliksystem, räddningssystem och förarutrustning, hjälpkraftsystem, elkraftsystem och elmiljö, framdrivning samt miljötålighetsteknik.

Sektionen för Miljötålighetsteknik har en stort bidragande roll i utvecklingen av JAS 39 Gripen samt Aeronautics andra produkter. Sektionens arbete omfattar egenskapen miljötålighet för komplett produkt inkluderande alla dess integrerade system, apparater, komponenter och yttre laster samt dess installation i flygplanet. Genom vårt arbete bidrar vi till att säkerställa att de produkter vi utvecklar tål aktuell miljöpåverkan. Vår kompetens, tillsammans med arbetssättet hur denna kompetens utnyttjas samt hur vi är organiserade, gör att sektionen för Miljötålighetsteknik är unik i sitt slag.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.