Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör, Naval Combat Systems

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 5 March 2024

Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra.

Din roll

Som systemingenjör hos oss kommer du att i huvudsak arbeta inom våra utvecklings- och leveransprojekt med spännande teknik i avancerade system. Du är med i projektens alla faser från initial kravanalys via utveckling, produktion, vidmakthållande till utfasning. Du kommer också att ha en mängd kontakter med både interna och externa parter samt delta i olika nätverk och forum.

Som systemingenjör kommer du att bland annat ansvara för arkitektur- och gränssnittsfrågor i någon av våra högteknologiska produkter. Du kommer att ha nära samarbete med många av de olika sektionerna som ingår i vår designavdelning men också med andra intressenter inom vår organisation. De många kontaktytorna och delaktigheten i hela livscykeln gör denna tjänst både flexibel och stimulerande.

Arbetet omfattar i huvudsak att:

  • Design av produkt-/systemarkitektur inklusive gränsytor
  • Identifiera krav på våra produkter och nedbrytning av dessa krav
  • I samarbete med produkt- och projektledning, kunder och andra kravställare säkerställa att aktuellt systems kravsättning motsvarar förväntad leverans
  • Under utvecklingsfasen följa systemet genom utveckling, integration och verifiering
  • Att vara ett bollplank mot konstruktörer och utvecklare i hur vi skall strukturera arbetet utifrån ett systemperspektiv.

Våra produkter används på fordon och marina plattformar, såsom ytfartyg och ubåtar, och har till uppgift att sammanställa information från sensorer, datalänkar och vapensystem i syfte att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands och behöver nu bli fler eftersom våra system är alltmer efterfrågade.

Placeringsort är Järfälla och det kan förekomma resor i tjänsten.

Din profil

Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör och har arbetat några år med produktutveckling av avancerade tekniska system. Har du erfarenhet av arbete med våra 9LV-produkter är det mycket meriterande.

Vi söker både mer erfarna ingenjörer och de som har några års erfarenhet som ingenjör. För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad, tycker om att tänka analytiskt, strategiskt och kommersiellt. Vi tror också att du arbetar bra i team och har god nätverksförmåga.

Nödvändiga färdigheter:

  • Civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande.
  • Erfarenhet av produktutveckling
  • Utmärkt kommunikationsförmåga på engelska och svenska, skriftligt och muntligt

Utöver ovanstående färdigheter sätter vi stort värde på personliga egenskaper, förmåga att bidra med positiv energi, att du är bra på att entusiasmera, engagera och kommunicera och på så sätt få teamet att jobba mot samma mål. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på svenskt medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här