Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Systemingenjör och uppdragsledare för integration av yttre last

Linköping, Sweden
Closing date: 23 October 2022

Ta chansen att bli en del av Saabs mest spännande område och var med på vår resa mot att förse våra kunder med ett toppmodernt vapensystem!

Din framtida utmaning

Vapenintegration är ett område inom Aeronautics med framtiden framför sig då vi fortfarande har mycket utveckling framför oss och räknar med nya beställningar kontinuerligt. Du får möjlighet att jobba med vår breda produktportfölj där vi har ansvaret för hela kedjan i utvecklingen, från koncept-, systemarbete och design till verifiering och utvärdering av existerande samt framtida vapen och yttre laster på Aeronautics flygande produkter.

Vi växer och söker nu flera systemingenjörer och uppdragsledare som vill vara med och bidra till att utöka och stärka förmågan hos den nuvarande versionen av Gripen systemet (i operativ tjänst hos bland annat svenska flygvapnet). Parallellt arbetar vi med att färdigställa beväpningsinstallationen, integrera vapen och yttre laster på den nya versionen av systemet.

Arbetet sker i projektform och som systemingenjör/uppdragsledare samverkar du med många teknikområden genom hela integrationsprocessen. Att arbeta som systemingenjör/uppdragsledare hos oss är en bred tjänst där du ges möjlighet att forma rollen utifrån eget intresse, beroende på om du vill jobba med tekniska frågeställningar alternativt på en mer generell nivå med övervägande koordinerande uppgifter.

För oss är kompetensutveckling mycket viktigt och något som vi jobbar med kontinuerligt och inom Saab finns ett gediget paket med utbildningar och program tillgängligt för alla medarbetare. I dialog med din chef kommer du ges möjligheten att lägga upp en plan för din framtida utveckling inom Saab.

På sikt finns möjligheten att få ett större ansvar och leda och styra ett integrationsprojekt inom något av våra större utvecklingsprojekt.

Din profil

Vi ser att du är en nyfiken och prestigelös lagspelare med ett genuint teknikintresse och uppskattar ordning och reda vilket behövs då allt arbete dokumenteras noga för spårbarhethetens skull. Gärna med erfarenhet av att leda ett team eller ett mindre projekt i arbetslivet eller annat sammanhang.

För att lyckas i rollen bör du ha lätt för att bygga relationer, vara en god kommunikatör samt uppvisa en personlig mognad där du känner till dina egna styrkor och svagheter samt hur du anpassar ditt beteende och ledarskap till olika personer och sammanhang.

Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är som person kommunikativ och tycker om att hantera många kontaktytor.

Lämplig bakgrund är civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning.

Tidigare erfarenhet från arbete med flygande materiel är en merit men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och hur just du kan bidra till teamets förmåga att leverera.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området Vapenintegration ingår i en av Aeronautics utvecklingsavdelningar och ca 50 fantastiska medarbetare fördelade på 4 sektioner. Området har helhetsansvar för utveckling, integration och verifiering av existerande samt framtida vapen och yttre laster samt beväpningsinstallation på Aeronautics flygande produkter. Det innebär bl.a. systemteknisk integration (mjukvara & elektronik), flygteknisk integration (hårdvara & mekanisk kompatibilitet), systemsäkerhet och luftvärdighet. Det är ett brett och komplext område med många interna och externa gränssnitt och det alltid finns mer att lära sig. Kulturen på

Vapenintegration formas utav glädje, inkludering och en hjälpande hand. Vi arbetar kontinuerligt med de mjukare frågorna då vi vill att våra anställda/kollegor ska trivas och känna sig välkomna på sin arbetsplats.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi ser fram emot din ansökan!