Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör Primärdata & Navigering

Location
Linköping, Sweden
Closing date
27 April 2021
Apply for this job!

Systemingenjör till område Navigation inom BU Gripen CD, avdelning Avionik & Taktiska system

Din roll

Område Primärdata och Navigation i Gripen CD ansvarar för att leverera grundläggande data om fart, höjd, attityd och position till flygplanssystemet och omfattar hela kedjan av hård- och mjukvara från olika primära sensorer till apparater och mjukvara för databehandling. Funktionsområdet omfattar även olika hjälpmedel för inflygning till landningsbas. Vi verkar i flygplanets hela livscykel, såväl funktionsutveckling som vidmakthållande för att säkerställa driftstatus på flygplansflottan.

Området står inför spännande utmaningar, med ett inflöde av verksamhet, och har därför ett behov av att växa.

Som systemingenjör kommer du att arbeta tillsammans med de erfarna medarbetare vi har inom området och Gripen CD. Du kommer att få en sammanhållande och drivande teknisk roll som spänner över både hård- och mjukvara.

Du kommer att få möjlighet att arbete att med allt från tidiga definitionsfaser för ny funktionalitet till underhåll och operationell återmatning. Även arbete tillsammans med piloter, kunder och underleverantörer kommer vara vanligt förekommande.

Din profil

Inom området finns behov av förstärkning inom systemutveckling och -integration, men även erfarenheter av mjukvaru- eller apparatutveckling är meriterande.

Du är van att arbeta i en verksamhet med skarpa leveranskrav och har förmåga samt intresse av att bidra till utveckling av verksamheten. Du har ett genuint brett teknikintresse, är noggrann och har bra samarbets- och kommunikationsförmåga inklusive goda kunskaper i svenska och engelska.

Du har en ingenjörs- eller datateknisk utbildning. Erfarenhet av navigeringssystem, sensorer eller utveckling av flygande system är är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Det du blir en del av

Vi är belägna i Linköping och är en del av Business Area Aeronautics, som du kan läsa mer om här (Business Areas) på vår externa hemsida.  

Tjänsterna innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på ett svenskt medborgarskap.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.