Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör Saab Dynamics

Location
Linköping, Sweden
Closing date
6 December 2021
Apply for this job!

Erfaren systemingenjör Saab Dynamics

Vi söker dig som vill jobba som Systemingenjör i främst våra undervattensprojekt, men även i andra delar av företaget. Tjänsten bjuder på stora utvecklingsmöjligheter tekniskt, men också stora möjligheter att skapa ett brett kontaktnät med olika delar inom företaget och kunden.

Din framtida utmaning

Som Systemingenjör på Saab Dynamics kommer du att jobba med utveckling av avancerade försvarsprodukter, främst undervattensfarkoster och torpeder, men även andra typer av produkter. Din roll hos oss innebär att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på produkternas förmågor. Detta gör du genom att driva det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten. En viktig del i tjänsten är också att ta en teknisk ledarroll för att hålla ihop systemarbetet i projekt och säkerställa att nödvändiga mål uppnås.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör och Systemledare hos oss är att du ska ha tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och komponenter i produkten. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda.

Din profil

Du är civilingenjör eller motsvarande med ett antal års erfarenhet av systemarbete på en helhetsnivå. Du har erfarenhet av att ha systemerat system av system med hjälp av en arkitektur, och vi tror att du har varit med tillräckligt länge för att ha en god känsla för när det är dags att ta nästa steg i utvecklingsprocessen. Du skall ha erfarenhet av att ha arbetet med och utifrån kvalitetsprocesser som reglerar arbetet. Du har erfarenhet av och är beredd att ta teknikledande roller.

Något av det viktigaste för tjänsten är att du har en kombination av stort eget driv, förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor, samt ett brett tekniskt intresse.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Hos oss på System Engineering inom Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Det ger dig också möjligheter att påverka tekniken såväl som metoder och arbetssätt.

Vi är en del av affärsområdet Dynamics som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.