Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör Signaturanpassning

Location
Linköping, Sweden
Closing date
21 August 2022
Apply for this job!

Din roll

Du kommer att delta i utveckling av framtida nya flygplanskoncept och arbeta med förbättringar av våra nuvarande plattformar. Din huvudsakliga uppgift blir att genomföra analyser av signatur för verifiering av egenskaper och som designstöd. Analyserna genomförs både med egenutvecklade och kommersiella CAD- och analysverktyg med tillgång till kraftfulla datornätverk. Arbetsuppgifterna kan också omfatta att utvärdera signaturmätningar för validering av gjorda simuleringar samt för materialkarakterisering.

Forskning- och teknikutveckling är en viktig del av områdets kärnverksamhet. Inte minst inom materialsidan sker en spännande utveckling med framtagning av nya material och strukturer med 3D-skrivare. Utveckling görs ofta i samarbete med andra teknikdiscipliner med stora möjligheter till internationella samarbeten.

Arbetet är brett och innebär mycket kontakter och samarbeten med andra områden då signaturen påverkas av allt från yttre formgivning till detaljkonstruktion av skrov, antenner, sensorer, vapen, motorinstallation etcetera. Detta gör att du på sikt får stort kontaktnät och bra kännedom om många delsystem.

Din profil

Du är civilingenjör eller liknande med inriktning mot teknisk fysik eller elektroteknik. Erfarenheter inom elektromagnetiska beräkningar och mätningar, antennutveckling eller arbete med materialteknik är meriterande.

Eftersom en stor del av arbetet sker i samarbeten behöver du vara duktig på att uttrycka dig skriftligt och muntligt både på svenska och engelska. Du behöver ha en analytisk förmåga och vilja att utnyttja och vidareutveckla våra verktyg och metoder. Framför allt är du resultatorienterad och initiativrik.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Området ”Survivability” inom Gripen Design jobbar utifrån ett helhetsperspektiv med överlevnad av våra produkter i en fientlig hotmiljö. Kärnverksamheter är minimering av flygplans signaturer för att undgå upptäckt, så kallad smygteknik, och maximering av deras förmåga att tåla bekämpning genom bland annat hög stryktålighet.

Vi är en grupp som arbetar i alla utvecklingsfaser från konceptutformning till detaljkonstruktion och verifiering. Området ansvarar också för teknik- och materialutveckling inom området, vilket drivs genom nationella och internationella samarbeten.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Läs mer om oss här . Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.