Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör sökes till utveckling av Gripens Navigationssystem

Linköping, Sweden
Closing date: 28 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med system av system och som vill vidareutveckla dessa kunskaper kopplat till flygsäkerhetskritiska system. Inte nog med att du blir en del av vår härliga gemenskap på området Flight data and Navigation, du kommer även att få förmånen att testa systemen i rigg, med pilot i kabin eller där du själv sitter i kabin.

Du kommer tillsammans med andra att utveckla och leverera funktioner till navigationssystemet i Jas 39 Gripen. Exempel på funktioner kan vara flygplanets fart, höjd, rörelse, position och vart det är på väg.

Några exempel på arbetsuppgifter kan vara

  • Insamling, analys och definition av krav
  • Systemering av funktioner, skriva kod och testfall
  • Driva frågor/utredningar och koordinera arbetet tillsammans med andra teknikområden
  • Test och verifiering av funktioner i simulatorer, riggar och stöttning vid flygprov

Du kommer att ingå i något av teknikområdets tvärfunktionella och agila team som arbetar med både system- och mjukvaruutveckling. Rollen är mångsidig och erbjuder stor möjlighet att utveckla, bredda och fördjupa sig i teknikområdet. I ditt arbete har du många kontaktytor mot flygplanets andra teknikområden, flygprovingenjörer och piloter samt kontakter med nationella och internationella leverantörer och kunder. På sikt finns möjligheten att få ett större ansvar och leda och styra utvecklingen inom ett funktionsområde.

Nedan kan du läsa mer om våra medarbetare och deras nuvarande projekt:

Andreas

Jennifer

Din profil

För att trivas i rollen uppskattar du en blandning av självständigt arbete och att inleda/upprätthålla samarbete och kontakter, både internt och mot kund. Eftersom arbetet till stor del består av flygkritiska system kommer du att kombinera system- och mjukvaruutveckling med administration och dokumentation utifrån krav- och regelefterlevnad. Som person är du nyfiken och har god samarbets- och initiativförmåga som bidrar till positiva resultat och relationer.

Vi tror att du som söker har:

  • God skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska
  • Teknikinriktad examen från universitet/högskola
  • Erfarenhet av systemarbete och mjukvaruutveckling, med fördel av kritiska system från t.ex. flyg- eller fordonsbranschen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här