Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Systemingenjör till Avioniksystemet i Gripen E

Linköping, Sweden
Closing date: 14 December 2022

Trött på att jobba hemifrån? Hos oss får du möjlighet att träffa dina kollegor på jobbet varje arbetsdag!

Din roll

Inom Gripens Avioniksystem så ansvarar vi för mjukvaruladdning, registrering av data och flytt av data mellan flygplan och markstation för att kunna föra in karta och uppdrag i planet och sedan plocka ut registrerad data för utvärdering och underhåll. Vi ansvarar även för en del av hårdvaruapparaterna i form av DTU (Data Transfer Unit) och dess hållare samt det kraschskyddade minnet. Vi befinner oss centralt inom Gripenutvecklingen så man får en bra helhetsbild och förståelse för alla Gripens ingående delar.


Som systemingenjör så driver du utvecklingen av Gripen E/F framåt genom att vidareutveckla systemdesignen utifrån kundkrav och användarens behov. Vi har ett nära samarbete inom Avionik-området samt mellan system och mjukvaruutvecklingen. Som ingenjör kommer du få ett brett kontaktnätverk då alla andra delar inom Gripenutvecklingen använder sig av våra funktioner.


Som systemingenjör så driver du framtagning av krav och design och hanterar systemdokumentation. Du tar fram verifieringsunderlag och sammanställer verifieringsrapporter.


Arbetet bedrivs i team där alla medlemmar uppmuntras och förväntas bidra till teamets gemensamma uppgift, utifrån sin egen kompetens och erfarenhet.


Den du är idag

  • Vi tror att du har en ingenjörsutbildning, gärna med mjukvaruinriktning.

  • Vi tror att du har erfarenhet av mjukvaruutveckling, och tycker att det är kul att jobba med arkitektur och kontroll av att mjukvaran uppfyller kravbilden.

  • Vi tror även att du har intresse/erfarenhet av att jobba med flygande programvara eller andra säkerhetskritiska system.

  • Vi tror att du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Det viktigaste är dock att du har rätt grundinställning och en vilja att lära dig och utvecklas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du har frågor, vänligen kontakta:
Anna Edsfeldt, rekryterande chef
010 – 216 71 88

anna.edsfeldt@saabgroup.com

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.