Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör till Gripen E/F plattform

Location
Linköping, Sweden
Closing date
9 March 2021
Apply for this job!

Vi behöver förstärka vårt team och söker nu en erfaren systemingenjör för utveckling av Gripen E/F plattform. Är du intresserad av att arbeta med kärnan i Gripens mjukvarusystem, välkommen med din ansökan!


Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området Avionics Architecture, Integration and Delivery ansvarar för utveckling av flygplanets grundplattform (datorarkitektur, mjukvaruarkitektur, implementation av lågnivå- och säkerhetskritisk mjukvara). Vi har även ansvar för utvecklingsprocess och metodik inom mjukvaruutveckling. Vår verksamhet lägger grunden för hela den övriga funktionsutvecklingen inom Gripen E/F projektet.


Din framtida utmaning

Nu söker vi en erfaren systemingenjör till Integrated Function (IF) inom området Avionik för Gripen E/F. IF har ansvar för systemövergripande funktioner inom flygplanet såsom exempelvis tid, data management, mjukvaruladdning, start-up och shut-down sekvenser samt flygplanskonfiguration. Som systemingenjör i IF-teamet ansvarar du för studier, systemdesign inklusive modellering, kravhantering och instruktioner samt systemverifiering av de olika funktionerna.

Arbetet bedrivs i team där alla medlemmar uppmuntras och förväntas bidra till teamets gemensamma uppgift, utifrån sin egen kompetens och erfarenhet. Teamen består av både juniora och seniora utvecklare.


Den du är idag

Vi söker dig som har några års erfarenhet av system och mjukvaruutveckling.

 • Civil/högskoleingenjör

 • Minst två års yrkeserfarenhet

 • Erfarenhet av utveckling inom komplexa system

 • Noggrann och kommunikativ

 • Gärna tidigare erfarenhet av flygande programvara eller andra säkerhetskritiska system

 • Trivs med att lösa uppgifter i team, men är även trygg med sin egen kompetens

 • Snabb på att sätta sig in i nya situationer

 • Vågar fråga

 • Sprider energi och kommer med förslag på förbättringar på ett konstruktivt sätt

 • En utförare som avslutar sina uppgifter

 • Goda kunskaper i svenska och engelska


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Kontakt information: Om du har frågor angående tjänsten, kontakta Jonas Mattsson, rekryteringschef: +46 102168373


Vi kommer att satsa på dig! Vill du satsa på oss? Välkommen in med din ansökan!