Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Systemingenjör till Gripen Radar I&V

Göteborg, Sweden
Closing date: 30 October 2022

Din roll

Att vara systemingenjör inom Gripen Radar I&V innebär att man är med i planering och genomförande av integration och verifiering av våra delsystem samt att vara en del av tekniska utvecklingsarbetet för våra testsystem för att möta framtida produkter.

Du kommer att arbeta med olika uppgifter inom integration och verifiering av våra radarsystem. Arbetet kan innebära att vara stöd till flygplansintegration, kunder och användare samt drift och underhåll av systemriggar. I arbetet ingår planering, genomförande och dokumentation. Arbetet innehåller allt från praktiska och handgripliga moment till analyser och utvärderingar av mätmetoder och provresultat.

En del av arbetet består av, att vid behov, självständigt kunna representera Saab och kunna presentera och demonstrera våra produkter, utvärderingsmetoder och resultat, verktyg och riggar, såväl på hemmaplan som hos kund.

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du har ett stort allmänt teknikintresse och vill arbeta med produkter i teknikens framkant. Du har högskoleutbildning och goda kunskaper i engelska.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma värderingar ”Kunskap, Förtroende och Vilja”

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Gripen Radar ansvarar för radarlösningar i framkant av teknik för Gripen och andra applikationer som kräver hög prestanda och kvalitet under extrema miljöförhållanden. Din arbetsplats blir på systemsektionen Integration and Verification på Gripen Radar.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.