Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör till Product Unit Surface Radar Solutions

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
4 June 2022
Apply for this job!

Din roll

Som systemingenjör är du med och designar hela systemet, du arbetar med allt från grundläggande dimensionering till felsökning och åtgärder i färdigutvecklad produkt.

Vi erbjuder dig en möjlighet att jobba och utvecklas inom bl.a. följande områden:

 • Teknisk ledning inkl kundkontakt

 • Övergripande systemarkitektur

 • Fördjupning inom flera specialområden som exempelvis; signalbehandling, systemmekanik, informationssäkerhet

Spännvidden i våra uppdrag är mycket stor och då vi är en del i en stor organisation finns goda utvecklingsmöjligheter inom såväl teknik som ledning. Vi erbjuder dig en kreativ plattform för att kunna utvecklas mot det som passar just dig!

Du måste vara beredd på att kunna resa i tjänsten då kunderna ofta finns i andra länder.

Din profil

Du är en person med driv och god analytisk förmåga som trivs med att jobba i team samtidigt som du kan ta en ledande roll. Du ser alltid till helhetens bästa.

Arbetet utförs i tätt samarbete med kunder, produktledare, projektledare, utvecklings- och testingenjörer. Du företräder produktens systemvy och vi förutsätter därför att du är kommunikativ och har en väl utvecklad initiativ- och ledarförmåga. Du är målinriktad, gillar att arbeta med människor, är öppen för nya idéer och har ett genuint teknikintresse.

Bakgrund:

 • Civilingenjör, eller motsvarande högre akademisk examen

 • Minst 5 års relevant yrkeserfarenhet

 • Arbetet ställer krav på goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vi ser gärna att du också har erfarenheter inom några av följande områden:

 • Systemutveckling/systemdesign

 • Kravhantering/kravnedbrytning

 • Matlab

 • Informationssäkerhet

 • Mjukvara, operativsystem

 • Teknisk dokumentations

 • Erfarenhet av ledarskap

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Produktenhet Surface Radar Solutions utvecklar radar- och ledningssystem som är både mark- och sjöbaserade. Vi är 180 anställda. Du kommer att tillhöra sektionen System Design and I&V som består av totalt 80 medarbetare.

Du ingår i gruppen System Solutions som arbetar internt och externt med att leverera en bra helhetslösning till kunden. Mångfald är viktigt för oss. Vi har högt i tak och du kommer bli en del av Speciality Engineering området Informationssäkerhet med möjlighet till kontinuerligt lärande.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.