Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Systemingenjör till styrsystem med inriktning mot systemsäkerhet

Linköping, Sweden
Closing date: 15 December 2022

Din roll

Ditt arbetsområde kommer att vara inom styrsystem till Gripen där du kommer att arbeta med systemsäkerhetsrelaterade uppgifter. Systemsäkerhetsarbete inom styrsystem innebär att du är med i hela utvecklingskedjan från framtagning av koncept, design, verifiering, flygprov och driftuppföljning. Du kommer att arbeta med analys och kravställning av system, funktion, mjukvara och hårdvara.

Styrsystem är ett teknikområde som har många gränsytor mot andra teknikområden som till exempel landställ, hydraulik och motor. Du kommer att samarbeta med våra angränsande teknikområden och vara med att driva det gemensamma arbetet framåt. Vi samarbetar även mycket med Aeronautics centrala systemsäkerhetsteam.

Styrsystem har många intressanta och stimulerande arbetsuppgifter inom systemsäkerhet på både kort och lång sikt inom Gripen E/F exempelvis mark-kollisionsundvikning, terrängföljning, och uppgradering av själva hårdvaran i styrdatorn.

Vi är i dagsläget ett team på ett par personer på styrsystem som jobbar tillsammans med systemsäkerhetsfrågor. Du kommer att bli en del av vårt inspirerande gäng som gillar att arbeta tillsammans och som tycker att teknik i allmänhet och flyg i synnerhet är kul och spännande.

Din profil

Du har en teknisk ingenjörsexamen och gärna ett par års arbetslivserfarenhet för att lättare kunna ta till dig tekniska specifikationer och dokument. Du ser det som en stimulerande utmaning att genomföra komplexa analyser och kunna presentera detaljerade resultat på ett överskådligt sätt.

Arbetet är dokumentationstungt och kräver ett gott ordningssinne. Du kombinerar att arbeta självständigt med en god kommunikativ förmåga vilken är viktigt för att kunna diskutera tekniska frågor med andra ingenjörer och piloter.

Tidigare erfarenhet av systemsäkerhetsarbete inom andra teknikområden ses som meriterande, alternativt erfarenhet från annan flygindustri.

All dokumentation sker på engelska, därför är goda engelskkunskaper ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området flygteknik är en del av affärsområdet Gripen E/F under vilket vi ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i sju sektioner.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.