Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör till styrsystem med inriktning mot systemsäkerhet

Location
Linköping, Sweden
Closing date
16 June 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Ditt arbetsområde kommer att vara inom styrsystem till Gripen där du kommer att arbeta med systemsäkerhetsrelaterade uppgifter. Systemsäkerhetsarbete inom styrsystem innebär att du är med i hela utvecklingskedjan från framtagning av koncept, design, verifiering, flygprov och driftuppföljning. Du kommer att arbeta med analys och kravställning av system, funktion, mjukvara och hårdvara.

Styrsystem är ett teknikområde som har många gränsytor mot andra teknikområden som till exempel landställ, hydraulik och motor. Du kommer att samarbeta med våra angränsande teknikområden och vara med att driva det gemensamma arbetet framåt. Vi samarbetar även mycket med Aeronautics centrala systemsäkerhetsteam.

Styrsystem har många intressanta och stimulerande arbetsuppgifter inom systemsäkerhet på både kort och lång sikt inom Gripen E/F exempelvis mark-kollisionsundvikning, terrängföljning, och uppgradering av själva hårdvaran i styrdatorn.

Vi är i dagsläget ett team på ett par personer på styrsystem som jobbar tillsammans med systemsäkerhetsfrågor. Du kommer att bli en del av vårt inspirerande gäng som gillar att arbeta tillsammans och som tycker att teknik i allmänhet och flyg i synnerhet är kul och spännande.

Den du är idag

Du har en teknisk ingenjörsexamen och gärna ett par års arbetslivserfarenhet för att lättare kunna ta till dig tekniska specifikationer och dokument. Du ser det som en stimulerande utmaning att genomföra komplexa analyser och kunna presentera detaljerade resultat på ett överskådligt sätt.

Arbetet är dokumentationstungt och kräver ett gott ordningssinne. Du kombinerar att arbeta självständigt med en god kommunikativ förmåga vilken är viktigt för att kunna diskutera tekniska frågor med andra ingenjörer och piloter.

Tidigare erfarenhet av systemsäkerhetsarbete inom andra teknikområden ses som meriterande, alternativt erfarenhet från annan flygindustri.

All dokumentation sker på engelska, därför är goda engelskkunskaper ett krav.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området flygteknik är en del av affärsområdet Gripen E/F under vilket vi ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i sju sektioner.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökningsdag 2021-05-27.