Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör till vapenintegration Gripen E/F

Linköping, Sweden
Closing date: 31 October 2023

Är du en nyfiken lagspelare som vill vara med och utveckla vapensystemet till den nya versionen av JAS 39 Gripen?

Din roll

Vi arbetar i projektform och du får en koordinerande roll inom många teknikområden. Du kommer att ingå i en grupp av engagerade, stödjande och kunniga medarbetare som hjälper dig att bli en del av gemenskapen och teknikområdet. Hos oss får du ett helhetsperspektiv då vi är med i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, design och systemsäkerhetsarbete, till verifiering i flygsimulator, riggar och slutligen stöttning vid flygprov.


Utmaningen innefattar att driva arbetet framåt inte bara inom den egna disciplinen utan också hos våra leverantörer och samarbetspartner. I det vardagliga arbetet innebär detta en stor mängd kontakter med flygplanets övriga delsystem och teknikområden såsom flygteknik, strukturanalys, konstruktion, operationsanalys, inköp osv.


På sikt finns möjligheten att få ett större ansvar och leda och styra ett integrationsprojekt inom något av våra större utvecklingsprojekt.

Din profil

Vi söker en systemingenjör med ett genuint teknikintresse och som möter följande profil:

  • Du har minst 2 års erfarenhet som systemingenjör.

  • Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

  • Du är som person kommunikativ och tycker om att hantera många kontaktytor.

  • Ingenjörsutbildning

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och hur just du kan bidra till teamets förmåga att leverera.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vi på Vapenintegration ansvarar för utveckling och integration av yttre laster såsom vapen, vapenbalkar och spaningsutrustning på JAS 39 Gripen. Vi har ca 45 glada medarbetare med en god mix av kvinnor och män, såväl juniora som seniora, systemingenjörer och projektledare.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Vid frågor vänligen maila rekryterande chef Lars Berntsson, Lars.berntsson@saabgroup.com


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.