Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör till Video & Display Systems med inriktning på verifiering

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 16 April 2023

Din roll

Som systemingenjör med inriktning på verifiering kommer du att arbeta med produkter som har hög teknisk komplexitet. System och apparater för Gripen JAS 39 som består av både hård- och mjukvara och rollen passar dig bäst om du har ett stort intresse och en fallenhet för att lösa komplicerade tekniska problem.

Fokus på arbetet som systemingenjör med inriktning på verifiering ligger i att ta fram hur ett system skall verifieras. Där ingår arbetsuppgifter så som verifieringsplanering och ta fram verifieringsstrategier, till att skriva verifieringsspecifikationer och utveckla testramverk och testskript samt att utföra manuella tester av system och apparater genom att följa verifieringsspecifikationer och köra tester i våra simulatorer och riggar.

Utöver arbetet med att förbereda, organisera, exekvera och dokumentera vår systemverifiering kommer du även att ges möjlighet att jobba i andra faser i våra projekt. Det kan röra sig om arbete i den initiala fasen där stor vikt ställs till kreativitet och ett öppet synsätt att lösa generella tekniska kravställningar eller arbete i kommande projektfaser, där fokus ligger på att konkretisera och bryta ner kundkrav till systemkrav och systemkrav till mer specifika funktionskrav och att vara med och tolka krav vid realisering och implementation.

Rollen innebär förståelse för enskilda system men också att vara en del i ett större sammanhang, att ha förståelse för ett systems del i ett större mer komplext system och att systemera eller verifiera en förmåga till JAS 39 Gripen. Du kommer att ha ett stort närverk och vara stöd för både projektledare och utvecklare och i arbetet ingår att kunna leda och delta i samverkan med underleverantörer, beställare och brukare. Vi ser gärna att det finns intresse och ambition att bli teknisk ledare.

Din profil

Vi letar efter dig som är en driven ingenjör och som vill utvecklas tillsammans med oss. Du ska ha viljan och kompetensen att lära dig våra system och arbetssätt och bli en del av vårt kunniga och trevliga team. 

Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom elektroteknik, teknisk fysik eller data och har arbetat som systemingenjör, verifierare eller har erfarenhet av produktutveckling och är sugen på nya utmaningar. Då Saab är ett internationellt företag med samarbete både inom och utom landet så kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. 

Du ska tycka om att samarbeta med och leda andra men också att arbeta självständigt och ha en problemlösande analytisk förmåga. Vi söker en person som är positiv och som har förmågan att inspirera och kommunicera med andra. Vi värdesätter att du är strukturerad och kvalitetsmedveten. 

Det är meriterande om du har erfarenhet inom något av områdena bildbehandling, video eller optik gärna med inriktning på displayer eller om det finns erfarenhet av systemsäkerhet eller kravhantering. Vi ser gärna att det finns kompetens och intresse inom testautomatisering.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att tillhöra sektionen Display and Computer Systems, en sektion med huvudsakligen systemingenjörer och systemverifierare. Sektionen tillhör området Video and Display Systems som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, bearbetning, distribution och lagring av data och video. I Gripen C/D är vi ansvariga för bland annat presentationssystemet EP-17 och i Gripen E/F för Video Processing Unit, video- och kartapplikationer.

Video and Display Systems är idag ett 70-tal medarbetare placerade i Järfälla. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, optik, Ethernet kommunikation och machine learning.


Låter detta som något för dig? Ansök redan idag! Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.