Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör Underwater Saab Dynamics

Location
Linköping, Sweden
Closing date
20 April 2021
Apply for this job!

Systemingenjör Saab Dynamics

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som systemingenjör på Saab Dynamics kommer du att jobba med utveckling av avancerade försvarsprodukter, främst undervattensfarkoster, torpeder och missiler. Din roll hos oss innebär att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på våra produkters förmågor. Detta gör du genom att driva det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör hos oss är att du ska ha tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och komponenter i produkten. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda.

Vi behöver bli fler och söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans.

Din profil

Du är civilingenjör eller motsvarande med ett antal års erfarenhet, gärna från systemarbete kopplat till reglerteknik och signalbehandling. Du har erfarenhet av att ha systemerat system av system med hjälp av en arkitektur, och vi tror att du har varit med tillräckligt länge för att ha en god känsla för när det är dags att ta nästa steg i utvecklingsprocessen.

Något av det viktigaste för tjänsten är att du har en kombination av stort eget driv, förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor och ett brett tekniskt intresse.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Hos oss på System Engineering inom Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Det ger dig också möjligheter att påverka tekniken såväl som metoder och arbetssätt.

Vi är en del av affärsområdet Dynamics som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.