Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör verifiering och validering

Location
Huskvarna, Sweden
Closing date
29 October 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Som Systemingenjör Verifiering & Validering på sektionen blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

  • Definiera verifierings- och valideringsstrategi för våra projekt, på systemnivå.
  • Planera och leda verifieringsaktiviteter på systemnivå.
  • Koordinera  verifieringsaktiviteter mellan olika discipliner, HW/SW/System
  • Följa upp kravtäckning och testresultat för våra projekt.
  • Definiera testfall och genomföra systemtestning

Flygplan utsätts för stora påfrestningar och kraven på säkerhet är höga. Vi har en kravbaserad utvecklingsprocess vilket innebär att de övergripande kundkraven skall brytas ner till system, delsystem, mjukvara och hårdvara. Samtliga krav skall valideras och verifieras. Det kommer bli din uppgift att hålla samman validering och verifiering på systemnivå i våra projekt. Du kommer bli väl insatt i standarder för säkerhetskritisk utveckling och i Saabs processer, metoder och verktyg.

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesroller såsom projektledare, konstruktörer, systemingenjörer, testutvecklare och testingenjörer. Du kommer även komma i kontakt med våra kunder. Arbetet ger en bred förståelse för Avionics verksamhet, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.

Den du är idag

För den här rollen behöver du ha en ingenjörsutbildning inom elektronik, sw, mekanik eller fysik. Du bör ha ett par års erfarenhet av att arbeta med test, verifiering och validering, helst på systemnivå. Det är meriterande om du tidigare arbetat med säkerhetskritiska system och är bekant med kravhanteringsverktyg. Du är strukturerad, kommunikativ och noggrann. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda andras arbete, t.ex. teamledning.

Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer. Du kan arbeta självständigt när det behövs, men även känna dig bekväm i att leda ett team.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Countermeasures and Aircraft Systems (SAAB PU CAS) inom Business Area Saab Surveillance, erbjuder sina kunder styr- och reglerelektronik för flygsäkerhetskritiska och taktiska system samt, elektromekaniska aktuatorer och displaysystem. Sektionen du kommer arbeta i är en del av linjeorganisationen och heter Test Equipment and Prototypes. Vi förser alla PU CAS projekt med testutrustning som kan användas för kravverifiering, systemtester och produktionstester. Vi utvecklar, designar och tillverkar testutrustningar, både hårdvaran och mjukvaran. Inom gruppen finns det montörer, inköpare, konstruktörer, mjukvaruutvecklare och teamledare. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sektionen du kommer arbeta i är en del av utvecklingsavdelningen och heter System Engineering and Verification. Sektionen förser våra projekt med systemingenjörer inom olika kompetensområden, som exempelvis systemsäkerhet, systemdesign, systemtest, testledning med mera. Vi behöver nu utöka gruppen med ytterligare systemingenjörer som är inriktade på verifiering och validering.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, 29/10-21