Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjörer till Fighter Radar

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
14 May 2021
Apply for this job!

Organisationen för Fighter radar expanderar inom flera områden och vi söker dig som vill utvecklas inom följande områden:

  • Systems Engineering & Signal-processing

  • System Architect

  • Systems Integration and Verification

Din roll

Att vara systemingenjör på avdelningen Fighter radar innebär att bestämma arkitektur för framtida produkter och arbeta med kravspecifikationer för våra system, dess ingående produkter. Det omfattar även att delta i planering och genomförande av verifiering samt att leda eller delta det tekniska utvecklingsarbetet för våra produkter.

Du kommer kunna arbeta med olika uppgifter inom systemering, signalbehandling, integration eller verifiering av våra radarsystem. Arbetet kan innebära att vara stöd till flygplansintegration, kunder och användare samt drift och underhåll av systemriggar. I arbetet ingår planering, genomförande och dokumentation. Arbetet innehåller allt från praktiska och handgripliga moment till analyser och utvärderingar av mätmetoder och provresultat.

En del av arbetet består av att vid behov självständigt kunna representera Saab och kunna presentera och demonstrera våra produkter, utvärderingsmetoder och resultat, verktyg och riggar, såväl på hemmaplan som på resa.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma värderingar ”Kunskap, Förtroende, Vilja och Mångfald”.

Din profil

Som person är du positiv, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du har ett stort allmänt teknikintresse och vill arbeta med produkter i teknikens framkant. Du har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper i engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Produktenheten Fighter Radar & Data Links ansvarar för radarlösningar i framkant av teknik för Gripen och andra applikationer som kräver hög prestanda och kvalitet under extrema miljöförhållanden. Din arbetsplats blir på någon av system sektionerna på Fighter Radar & Data Links.

Är du intresserad av att lära dig mer om Saab? Läs mer om oss här

Våra förmåner som Saab anställd kan du läsa om här

Verkar detta intressant? dröj inte med din ansökan då vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.