Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjörer till vår flygburna radar och övervakningssystem

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
25 June 2022
Apply for this job!

Vi söker nu systemingenjörer som vill jobba med oss på vår Produktenhet Mission System. Här får du chans att vara med och vidareutveckla världens främsta flygande stridslednings- och luftbevakningssystem! Vi lovar att du inte vill missa denna chans!

Din roll

Din roll blir att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på våra produkters förmågor. Detta gör du genom att driva det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten.

Systemingenjörens huvudsakliga arbetsuppgifter idag är att genomföra systemutredningar, specificera, analysera funktion och prestanda i våra sensorer och system. En del i arbetet kan också vara att ta det övergripande tekniska ansvaret för ett system, driva det tekniska arbetet i våra projekt, och tillsammans med projektledare hantera vår kundrelation. Då vårt arbetssätt går mer och mer mot agila metoder är det viktigt att du är intresserad av att omforma och utveckla rollen för att passa det arbetssättet.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör hos oss är att du ska ha en bredd för att lära dig förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och konstruktion.

Här välkomnar vi dig till att ta plats i något av våra projekt och dela med dig av dina kunskaper till såväl kollegor som kunder samtidigt som du får lära dig av oss och om våra produkter. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda där vi erbjuder dig en kreativ miljö för att kunna utvecklas mot det som passar just dig.

Vi levererar våra produkter till kunder både i Sverige och utomlands.

Din profil

Du måste ha lätt för att ta till dig nya saker och en vilja att söka aktivt efter ny kunskap. Du är en person med driv och god analytisk förmåga med en bred teknisk kompetens som trivs med att jobba i team samtidigt som du kan ta en ledande roll. Du företräder produktens systemvy och vi förutsätter därför att du är kommunikativ och har en väl utvecklad initiativ- och ledarförmåga. Du är målinriktad, gillar att arbeta med människor, är öppen för nya idéer och har ett genuint teknikintresse samt en stark drivkraft att tillföra energi till gruppen. Du behöver behärska svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Bakgrund: Civilingenjör, eller motsvarande högre akademisk examen inom teknik samt flera års relevant yrkeserfarenhet.

Det är meriterande med kunskap inom:

  • God affärsförståelse och kundfokus

  • Ha kunskap och förståelse om att arbeta i en internationell miljö

  • Förmåga att arbeta självständigt men också kunna agera som tekniskt ledare

  • Systemutveckling/kravhantering

  • Konstruktion av komplexa system

  • Mikrovågsteori

  • Mjukvaruarkitektur

  • Informationssäkerhet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Business Area Surveillance, ett affärsområde inom Saab, är en av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.

Affärsenheten Radar Solution ansvarar för markbaserade och flygburna radar och övervakningssystem och är indelad i fem Product Units.

System Design, AEW&C är en av tre grupper och ansvarar för AEW&C Systemkonstruktion för samtliga AEW&C projekt. Det innebär att vi driver och utvecklar avancerade system och håller ihop och specificerar ingående komponenter såsom radar, C2, datalänk etc samt säkerställer att prestanda och funktion som avtalats i kontrakt med kund uppfylls.

Vi arbetar med agila metoder och lägger stor vikt vid att utvecklas i våra olika roller och att arbeta med den senaste tekniken.

Vi kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, professionalism och arbetsglädje. För oss är det självklart med balans mellan arbete, fritid och familjeliv. Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du utvecklas inom nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.