Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjörer till vår flygburna radar och övervakningssystem

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
14 March 2021
Apply for this job!

Vi söker nu systemingenjörer som vill komma och jobba med oss på vår Produktenhet Mission System. Här får du chans att vara med och vidareutveckla världens främsta flygande stridslednings- och luftbevakningssystem! Vi lovar att du inte vill missa denna chans!

Din Roll

Våra produkter har till uppgift att sammanställa information från sensorer och datalänkar, allt för att ge användaren bästa möjlighet att fatta rätt beslut vid rätt tillfälle. Din roll blir att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på våra produkters förmågor. Detta gör du genom att driva det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten.

Systemingenjörens huvudsakliga arbetsuppgifter idag är att genomföra systemutredningar, specificera, analysera funktion och prestanda i våra sensorer och system. En del i arbetet kan också vara att ta det övergripande tekniska ansvaret för ett system, driva det tekniska arbetet i våra projekt, och tillsammans med projektledare hantera vår kundrelation. Då vårt arbetssätt går mer och mer mot agila metoder är det viktigt att du är intresserad av att omforma och utveckla rollen för att passa den metoden.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör hos oss är att du ska ha en kunskapsbredd för att lära dig förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och konstruktion.

Här välkomnar vi dig till att ta plats i något av våra projekt och dela med dig av dina kunskaper till såväl kollegor som kunder samtidigt som du får lära dig av oss och om våra produkter. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara många. Vi erbjuder dig en kreativ miljö för att kunna utvecklas mot det som passar just dig.

Vi levererar våra produkter till kunder både i Sverige och utomlands.

Din profil

Du måste ha lätt för att ta till dig nya saker och en vilja att söka aktivt efter ny kunskap. Du är en person med driv och god analytisk förmåga samt en bred teknisk kompetens som trivs med att jobba i team samtidigt som du kan ta en ledande roll. Du företräder produktens systemvy och vi förutsätter därför att du är kommunikativ och har en väl utvecklad initiativ- och ledarförmåga. Du är målinriktad, gillar att arbeta med människor, är öppen för nya idéer och har ett genuint teknikintresse samt en stark drivkraft att tillföra energi till gruppen. Du behöver behärska svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Bakgrund: Civilingenjör, eller motsvarande högre akademisk examen inom teknik samt minst 5 års relevant yrkeserfarenhet.

Det är meriterande med kunskap inom:

  • God affärsförståelse och kundfokus

  • Förmåga att arbeta i en internationell miljö

  • Förmåga att arbeta självständigt men också kunna agera som tekniskt ledare

  • Systemutveckling/kravhantering

  • Konstruktion av komplexa system

  • Mikrovågsteori

  • Mjukvaruarkitektur

  • Informationssäkerhet

  • Matlab

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Business Area Surveillance, ett affärsområde inom Saab, är en av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.

Affärsenheten Radar Solution ansvarar för markbaserade och flygburna radar och övervakningssystem och är indelad i fem Product Units.

System Design, AEW&C är en av tre grupper och ansvarar för AEW&C System konstruktion för samtliga AEW&C projekt. Det innebär att vi driver och utvecklar avancerade system och håller ihop och specificerar ingående komponenter såsom radar, C2, datalänk etc samt säkerställer att prestanda och funktion som avtalats i kontrakt med kund uppfylls.

Vi arbetar med agila metoder och lägger stor vikt vid att utvecklas i våra olika roller och att arbeta med den senaste tekniken.

Vi kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, professionalism och arbetsglädje. För oss är det självklart med balans mellan arbete, fritid och familjeliv. Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du utvecklas inom nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Vill du lära dig mer om Surveillance kan du läsa här: https://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du är välkommen med sin ansökan antingen på svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Frågor om tjänsterna? Vänligen kontakta rekryterande chef Stefan Karnevi, mobil: +46 73 4379055

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.