Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjörer till vår flygburna radar och övervakningssystem

Göteborg, Sweden
Closing date: 9 June 2024

Vi söker nu systemingenjörer som vill jobba med oss på vår Produktenhet Mission System. Här får du chans att vara med och vidareutveckla världens främsta flygande stridslednings- och luftbevakningssystem! Vi lovar att du inte vill missa denna chans!

Din roll

Som systemingenjör leder du det tekniska arbetet inom ditt område genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten. Systemingenjörens huvudsakliga arbetsuppgifter idag är att genomföra systemutredningar, specificera, analysera funktion och prestanda i våra sensorer och system. En del i arbetet kan också vara att ta det övergripande tekniska ansvaret för ett system, driva det tekniska arbetet i våra projekt, och tillsammans med projektledare hantera vår kundrelation.

Systemingenjörer hos oss behöver ha teknisk bredd för att kunna förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och konstruktion.

Då vårt arbetssätt går mer och mer mot agila metoder är det viktigt att du är intresserad av att omforma och utveckla rollen för att passa det arbetssättet.

Här välkomnar vi dig till att ta plats i något av våra projekt och dela med dig av dina kunskaper till såväl kollegor som kunder samtidigt som du får lära dig av oss och om våra produkter. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda där vi erbjuder dig en kreativ miljö för att kunna utvecklas mot det som passar just dig.

Vi levererar våra produkter till kunder både i Sverige och utomlands.

Din profil

Du behöver ha lätt för att ta till dig nya saker och en vilja att söka aktivt efter ny kunskap. Du är en person med driv och god analytisk förmåga med en bred teknisk kompetens som trivs med att jobba i team samtidigt som du kan ta en ledande roll. Du företräder produktens systemvy och därför behöver du vara kommunikativ och har en väl utvecklad initiativ- och ledarförmåga. Du är målinriktad, gillar att arbeta med människor, är öppen för nya idéer och har ett genuint teknikintresse samt en stark drivkraft att tillföra energi till gruppen. Du behöver behärska svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Bakgrund: Civilingenjör, eller motsvarande högre akademisk examen inom teknik samt flera års relevant yrkeserfarenhet.

Det är meriterande med kunskap inom:

  • God affärsförståelse och kundfokus

  • Ha kunskap och förståelse om att arbeta i en internationell miljö

  • Förmåga att arbeta självständigt men också kunna agera som tekniskt ledare

  • Systemutveckling/kravhantering

  • Konstruktion av komplexa system

  • Mikrovågsteori

  • Mjukvaruarkitektur

  • Informationssäkerhet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.