Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör/teknikledare till Regional Aircraft

Linköping, Sweden
Closing date: 26 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi söker nu en systemingenjör, tillika en blivande teknikledare till Regional Aircraft – Saab340 och Saab2000 - inom Grundflygplansystem.

Som ansvarig Teknikledare inom RA (Regional Aircraft) kommer du att arbeta med teknisk uppföljning/utredning av ärenden gällande flygplanen Saab340 och Saab2000. Typiska uppgifter är exempelvis direkta frågeställningar från befintliga flygplansoperatörer samt myndighetsinitierade frågor.

I rollen kommer att ha kontaktytor med många olika avdelningar och teknikområden inom Saab samt med externa underleverantörer och kunder till oss.

Då våra uppgifter sällan har en given lösning förväntas du aktivt söka den kunskap och de kontakter inom och utom Saab som du behöver för att lösa dina uppgifter. Du kommer arbeta under eget ansvar inom ditt område men samtidigt ha kollegor inom andra närliggande teknikområden. Detta innebär att du bör vara en god kommunikatör och diplomat. Arbetet bedrivs även i form av teknisk support till våra kunders operativa verksamhet.

Du kommer att bli en del av avdelningen Special Mission & Regional Aircraft (SMRA), där vi levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Vår sektion, Grundflygplansystem/Vehicle Systems, ansvarar för utvecklingen av grundflygplansystemen inom Special Mission and Regional Aircraft, bland annat luft- el-, motor- och bränslesystem. I ansvaret ingår specificering, design, integration och verifiering av funktioner och apparater inkluderande luftvärdighet.

Din profil

Till vår spännande verksamhet söker vi dig som är noggrann, nyfiken och som brinner för ständiga förbättringar.

I denna tjänst sker all skriftlig kommunikation på engelska, vilket innebär att du måste ha mycket goda språkkunskaper i engelska såväl i tal som i skrift. Då delar av vårt regelverk är på svenska, är god kunskap även i det svenska språket ett krav för tjänsten.

Följande förmågor, egenskaper och kompetenser är meriterande för tjänsten:

  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet, gärna som systemingenjör eller flygtekniker
  • Erfarenhet av arbete med kravställning och kravuppfyllnad av avancerade system
  • Teknik- och/eller flygintresse

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om du vill få chansen att bli del av ett härligt gäng i en växande verksamhet, skicka in din ansökan idag. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vad väntar du på? Sök!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här