Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemintegration och verifieringsingenjör

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
15 December 2021
Apply for this job!

Din roll

Som systemintegrations- och verifieringsingenjör kommer du att samordna och hjälpa till med utprovning av luftvärnssystem vilket omfattar en uppsjö underliggande system. Radar-, lednings-, vapen-system etc, allt sammanlänkat i ett avancerat sambandssystem.

Arbetet innefattar:

 • Teknisk ledning och kundkontakt. Där du arbeta nära med projektledningen för att ställa förväntningar och möta tidsfrister.

 • Tätt samarbete med systemingenjörer och andra systemintegrationsteam för att bygga lösningar för att tillgodose kundens behov.

 • Viktig roll i ett gemensamt arbete av att utföra formell verifiering och godkännande test tillsammans med våra kunder

 • Arbetet omfattar planering av acceptanstester, flyg- och skjutprov, analys och tolkning av testdata/resultat samt rekommendera förbättringsåtgärder.

Spännvidden i våra uppdrag är mycket stor och då vi är en del i en stor organisation finns goda utvecklingsmöjligheter inom såväl teknik som ledning. Vi erbjuder dig en kreativ plattform för att kunna utvecklas mot det som passar just dig!

Din profil

Om du vill anta det här jobbet har du troligtvis några års erfarenhet av utvärdering och utprovning. Verksamheten är under uppbyggnad och du ser en ära i att ”duka bordet”. Du gillar att arbeta i team och lösa komplexa problem med andra. Du har ett personligt behov av variation och ser det som en utmaning att möta nya problem. Du har många verktyg för planering i din verktygslåda och du är beredd att ändra planer efter ständigt förändrade förutsättningar. Du ser alltid till helhetens bästa.

Arbetet utförs i tätt samarbete med kunder, produktledare, projektledare, utvecklings- och testingenjörer. Du företräder produktens systemvy och vi förutsätter därför att du är kommunikativ och har en väl utvecklad initiativ- och ledarförmåga. Du är målinriktad, gillar att arbeta med människor, är öppen för nya idéer och har ett genuint teknikintresse.

 • Civilingenjör, eller motsvarande högre akademisk examen

 • Flera års relevant yrkeserfarenhet

 • Du är bekväm med att ta egna initiativ i ett tekniskt kompetent team

 • Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov

 • Du inspireras av att ta ansvar och driva förändringar genom ny teknik och tankesätt

 • Du tycker om att samarbeta, sprida kunskap och bidra med nya idéer

 • Du ser laget före jaget

Det är meriterande med kunskap inom:

 • Systemutveckling/kravhantering

 • Signalskydd

 • Informationssäkerhet

 • Matlab

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Teamet som du kommer att vara del av integrerar och verifierar markbaserade luftvärnssystem, tillhörande Product Unit Surface Radar Solutions i Göteborg och Halmstad, samt hos våra kunder och/eller partners. En del av verksamheten kommer framöver att förläggas till Halmstad. Product Unit Surface Radar Solutions är en del av Saab’s affärsområde Surveillance.
 
Gruppen består av 16 system- och verifieringsingenjörer med stor samlad erfarenhet från våra ytbaserade produkter. De har olika kompetenser och samarbete är en nyckel till framgång.
Arbetet genomsyras av våra gemensamma värderingar "drivkraft, förtroende, mångfald och expertis".

Observera att du kan skicka oss din ansökan på antingen svenska eller engelska.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.