Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemintegratör med inriktning mot DevOps

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
25 May 2022
Apply for this job!

Vi söker nu en systemintegratör som är intresserad av DevOps till ett av våra kundprojekt med placering i Järfälla. Du kommer att jobba i ett projekt som under lång tid levererat förstklassiga system till det Svenska flygvapnet.

Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete i projektets samtliga faser. Arbetet innebär bland annat medverkan vid systemutformning, utveckling, integration, konfiguration, driftsättning, utprovning och support. Systemen som vi levererar med är främst Linuxbaserade och är i drift dygnet runt, året runt för att säkerställa flygvapnets förmåga att skydda våra gränser.  

I arbetet ingår resor och kundkontakter.

               

Din roll

Du kommer att arbeta med att utforma och vidmakthålla lösningar för projektets utvecklings- och byggmiljö. Du kommer också att vara delaktig i t.ex. integration av olika systemkomponenter och vid förändring av kommunikations- och säkerhetslösningar. I din roll kommer du att arbeta nära utvecklarna för att skapa möjligheter till innovation och kvalitet.

Din profil

Du är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar, har en positiv grundsyn, god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera. Eftersom vi jobbar i en internationell miljö är det viktigt att du, utöver svenska, även behärskar engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med inriktning på datateknik och nätverk eller motsvarande kunskaper och utbildning som bedöms likvärdiga. Att du hunnit arbeta några år och har erfarenhet av branschen ser vi som en merit. Vi ser gärna att du har ett djupt intresse för teknik, kunskaper/områden som är värdefulla är:

                      - DevOps (Jenkins, GitLab mm.)

                      - Goda kunskaper i Linux, helst RHEL

                      - Versionshanteringssystem (SVN, GIT)

                      - Systemövervakning

                      - Arbetat med ärendehanteringssystem, ex JIRA

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.