Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemintegratör

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
9 June 2022
Apply for this job!

Din roll

Vi söker nu en systemintegratör till ett av våra kundprojekt med placering i Järfälla. Du kommer att jobba i ett projekt som under lång tid levererat förstklassiga system till det Svenska flygvapnet.

Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete i projektets samtliga faser. Arbetet innebär bland annat medverkan vid systemutformning, utveckling, integration, konfiguration, driftsättning, utprovning och support. Systemen som vi jobbar med är främst Linuxbaserade och är i drift dygnet runt, året runt för att säkerställa flygvapnets förmåga att skydda våra gränser.  

I arbetet ingår resor och kundkontakter.

               

Vad kan du tillföra?

Du kommer att arbeta med att utforma integrations- och säkerhetslösningar men även vara behjälplig med att genomföra analyser och utredningar. Du kommer att vara delaktig i projektets olika faser men med tyngdpunkten på tidiga faser, t.ex. vid integration av olika systemkomponenter och vid förändring av kommunikations- och säkerhetslösningar. I din roll kommer du att arbeta nära kunden, dess leverantörer samt användarna. Ditt arbete kan innebära resor, mestadels inom Sverige.

Eftersom du kommer att arbeta självständigt och i nära samarbete med kunden är det viktigt att du är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar. Du har en positiv grundsyn, har god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera. Eftersom vi jobbar i en internationell miljö är det viktigt att du, utöver svenska, även behärskar engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med inriktning på datateknik och nätverk eller motsvarande kunskaper och utbildning som bedöms likvärdig. Att du hunnit arbeta några år och har erfarenhet av branschen ser vi som en merit. Vi ser gärna att du har ett djupt intresse för teknik, kunskaper/områden som är värdefulla är:

                      - Nätverk, motsvarande CCNA  

                      - Goda kunskaper i Linux, helst RHEL

                      - Versionshanteringssystem (SVN, GIT)

                      - Systemövervakning

                      - Arbetat med ärendehanteringssystem, ex JIRA

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.