Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemkonstruktör - Simulatorhårdvara

Location
Linköping, Sweden
Closing date
14 December 2021
Apply for this job!

Vi söker en systemkonstruktör som vill arbeta i hela utvecklingskedjan, från design till färdiginstallerad produkt.

Din roll

Som systemkonstruktör kommer du jobba med design och uppbyggnad av våra utvecklings- och träningssimulatorer. Du kommer ta fram systemlösningar för nya apparatinstallationer och rita kopplingsscheman för dessa. Du ansvarar även för att koppla upp ditt delsystem mot befintliga riggsystem och testa och verifiera konstruktionen. Du kommer också att både förvalta och säkerställa support av dina system under hela deras livslängder.

  • Design av systemlösningar
  • Integrera nya flygplansapparater i riggar
  • Rita elscheman
  • Felsökning och underhåll
  • Labbarbete (elektronik)

Din profil

Vi söker dig som tycker om att arbeta i team och gemensamt sträva mot uppsatta mål. Du har också en god förmåga att ta ansvar för, och strukturera, ditt eget arbete. Då du kommer att arbeta i teknikens framkant blir innovativ förmåga värdefull. Du bör också känna dig trygg med att skapa relationer och nätverk i ditt arbete då du kommer att ha många kontaktytor såväl inom som utom enheten. Du har intresse för elektronikkonstruktion och vill arbeta på systemnivå. Du har en förståelse för både komponenter, färdiga hårdvarusystem och elektriska installationer samt förmåga att förstå och sätta dig in i komplexa system av system. Du förstår även vikten av att skapa förutsättningar för att vidmakthålla och förvalta system. Du kanske även gillar och har praktisk erfarenhet av labb-monterings- eller mätarbete.
Vi tror att du har                        

  • Utbildning inom elektronik från högskola, alternativt annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Förmåga att jobba i grupp
  • Förmåga att ta initiativ och eget ansvar
  • God datorvana
  • Goda kunskaper i svenska och engelska,  såväl i tal som i skrift

Stor vikt kommer att lägga vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för att utvecklas tillsammans med oss. Inom området finns det stora möjligheter till kompetensutveckling.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.  Placeringsort är Linköping.

Vad du blir en del av

Du blir en del av sektionen för simulatorhårdvara som består av cirka 40 personer uppdelade på 2 grupper. Sektionen ansvarar för att bygga upp teknik och kunnande kring hårdvarukomponenterna i områdets utvecklingssimulatorer och träningssimulatorer. Vidare ansvarar sektionen för områdets kalibreringspliktiga utrustning samt för uppbyggnad och underhåll av områdets simulatoranläggningar. Teamet du blir en del av är ett glatt gäng som gillar att samarbeta och lösa kluriga uppgifter tillsammans. Gruppen består till största delen av elektronik- och systemingenjörer men det finns en stor bredd av kunskap ibland individerna. Utvecklings- och träningssimulatorer ingår i affärsområde Aeronautics.

SIsta ansökningsdatum 2021-12-15