Skip to content Go to main navigation Go to language selector

System/Mjukvarutestare Fjärrstyrd flygtrafikledning

Location
Växjö, Sweden
Closing date
16 October 2021
Apply for this job!

Din roll

ATM Tower Systems RTS är en enhet inom Saab som utvecklar världsledande flygtrafikledningssystem. Systemen används för att bedriva flygplatsverksamhet och leda flygtrafik på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt allt i från de mindre till de större flygplatserna i världen. Detta ställer mycket höga krav på att våra produkter håller en hög kvalitet.

Du kommer tillsammans med utvecklingsteamet primärt ansvara för produkttester i systemutvecklingsprocessen för våra system inom fjärrstyrd flygtrafikledning. Du behöver därför ha en bred kunskap och ambition att lära och utvecklas. Vi tror på en öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna och är en förutsättning för vår utveckling framåt.

Vi värdesätter engagemang, kreativitet och prestigelöshet, där laget går före jaget i en tolerant arbetsmiljö. Du trivs i en organisation med många kontakter då teamen jobbar nära varandra.

De viktigaste uppgifterna inom produkttestning:

  • Ta fram testfall, både manuella och automatiska

  • Genomföra tester

  • Dokumentera testresultat samt

  • Underhålla testmiljön

Du blir en del av utvecklingsteamet där arbete med krav, manualer, releasearbete och support också ingår. Vi arbetar agilt genom alla steg och har möjlighet att verifiera funktionerna i testsystem för att kvalitetssäkra arbetet. Utvecklingsteamen ansvara för hela produktutvecklingen; kravinsamling och systemdesign, implementering, analys, design och felsökning samt verifiering och dokumentation. I rollen som testare har du även möjlighet att bidra i arbetet med processutveckling kring verifikation och validering.

Din profil

Du har högskole-/universitetsutbildning med inriktning på systemutveckling eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande med erfarenhet av en liknande roll, men även kompetens inom:

  • Windows-miljö men även Linux-kompetens är positivt.

  • Enklare programmering/skriptning

  • Domänkunskap inom Air Traffic Management, flygtrafikledning

  • Agilt arbetssätt

Som person är du självgående, kreativ, flexibel och har ett genuint intresse för testning av programvara. Vi ser gärna att du är noggrann och strukturerad. Du brinner för att lära dig ny teknik, ta till dig domänkunskap och delar gärna med dig av dina kunskaper till dina medarbetare.

Vad blir du en del av

Vår ATM verksamhet finns idag i Göteborg och Växjö (läs gärna mer på https://www.saab.com/products/digital-tower) Våra kontor kännetecknas av medarbetare med driv, engagemang och professionalism. Vi tror att en mångfald av erfarenhet, olika perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande arbetsplats och bättre produkter för våra kunder och användare. Vi fokuserar på de möjligheter som finns i de utmaningar som vi har framför oss, där en av våra styrkor är förmågan att hjälpas åt och skapa en bra miljö i det dagliga arbetet.

Om du vill vara en del av ett innovativt företag som ger goda utvecklingsmöjligheter och utveckla framtidens flygtrafikledningssystem så är detta ett jobb för dig!

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här, https://www.saab.com/career/saab-life/why-saab/benefits-in-sweden

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.