Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systems administrator Linux

Linköping, Sweden
Closing date: 6 January 2024

Har du ett stort teknikintresse och erfarenhet inom UNIX/ Linux? Vi på SAAB växer snabbt och letar just nu efter systemadministratörer, kanske är det just dig vi söker? Välkommen med din ansökan till oss!

Din roll

Du kommer i rollen som systemadministratör på UNIX-LINUX plattformen vara en viktig person i teamet där dina arbetsuppgifter innebär bland annat daglig drift och utveckling av Linuxbaserade system. Du kommer arbeta systematiskt med att ta fram lösningsförslag, koncept och idéer för fortsatt utveckling inom de olika områden som förkommer i ditt arbete. Daglig drift och utveckling innebär: patchning, uppdateringar, ärendehantering för felärenden och beställningar, felsökning, versionsuppdateringar, teknikutvärderingar mm. Du blir också en del av ett större team av systemadministratörer inom Saab Group IT i Sverige.

Din profil

Vi söker dig med stort teknikintresse och som har erfarenhet inom UNIX-Linux området. Som person är du kommunikativ i din interaktion med andra människor. Du har en god förmåga att bemöta och samarbeta med olika typer av människor. Du är analytisk och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag. Vi tror även att du har en god prioriteringsförmåga.

För att trivas i rollen tror vi att du har:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • Några års erfarenhet inom drift av UNIX-LINUX området

 • Mycket goda erfarenheter av arbete med Redhat och Centos

 • Tidigare erfarenhet av att sätta upp nya utvecklingsmiljöer innehållande ovanstående produkter/tekniker

 

Det är meriterande om du tidigare arbetat med:

 • Härdning av system

 • Scriptning, (Bash, Python eller Perl)

 • IT-/informationssäkerhet

 • Nätverkskunskap (TCP/IP, switching, routing och brandvägg i datacentermiljö)

 • Övervakning: Nagios/op5

 • Erfarenhet av: Docker/Podman, Kubernetes, Golang, Git, Jenkins, Artifactory, PostgreSQL, Grafana

 • Virtualiserings-miljöer (VMware)

 • Konfigurationshantering (Ansible, Puppet)

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den en del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät och klienter mm. Group IT ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem.

Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Om du vidare vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Du kan läsa mer om Saab som företag här.