Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systems Administrator Windows

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
22 October 2021
Apply for this job!

Vill du vara en del av vårt team som utvecklar och förvaltar Saabs serverplattformar, både nya och befintliga? Är du en person med stort teknikintresse inom Windows området? Om ja, tveka inte att ta nästa steg i din karriär! Sök till oss på Server Operating Systems! Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Du kommer i rollen som systemadministratör på Windows plattformen vara en viktig person i teamet som ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av tekniska tjänster till Saabs affärsområden. En viktig del av uppdraget är att säkra tillgängligheten till system och digitala tjänster, vilket ställer höga krav på både säkerhet, stabilitet och noggrannhet i arbetet vi utför. Du kommer även ha en central roll i leverans och supportflödet av IT-tjänsterna. Där är det viktigt att driva och dokumentera arbetet enligt rutiner, processer och SLA krav vi ska efterleva.

Exempel på det vi arbetar med:

 • Standardisera, effektivisera och automatisera arbetssätt och system
 • Delta i projekt kopplat till teknikplattformen
 • Leverera server tjänster och vara en del i drifts och support teamet
 • Patchhantering och uppgradering av servermiljön
 • Säkerställa efterlevnad av de säkerhetskrav som finns
 • Aktivt delta i teknikförbättringsarbete

Dokumentation är en viktig del av vårt arbete varför det är ett krav på flytande svenska och engelska, både i tal och skrift.

Resor främst inom Sverige ingår i arbetet varför det är krav på B-körkort.

Och en del av vårt arbete utförs på kvälls och helgtid varför viss flexibilitet inför detta krävs.

Din profil

Vi söker dig med teknikintresse och har goda kunskaper inom Windows området. Gärna från stora driftsmiljöer med flera versioner av operativsystem. Du är en person som är noggrann och serviceinriktad och vill arbeta i team. Vidare är det viktigt att du har en ambition att driva arbetet mot automation och hitta effektivare arbetssätt. Som person är du kommunikativ och har intresse att möta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Arbetet ställer krav på att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är nyfiken och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • minst 3-5 års erfarenhet inom teknikområdet Windows med fokus på serverdrift
 • god kunskap om vanligt förekommande scriptspråk så som PowerShell
 • god kunskap och säkerhetstänk  kring automatiserad konfigurationsstyrning
 • Stort tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Microsoft standardprodukter så som Active Directory, DNS, WDS osv
 • Erfarenhet kring SCCM
 • Erfarenhet av SCOM, OP5
 • Erfarenhet av Azure

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter mm. Verksamheten präglas av systematiskt drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.